'Belangstelling vrijwillige kavelruil rondom Zelhem en Halle?'

BRONCKHORST - Binnen het kavelruilproject Bronckhorst is vanaf de start van het project, voorjaar 2019, inmiddels 125 hectare grond vrijwillig geruild. In het noorden van de gemeente Bronckhorst waren er tot nu toe de meeste ruilmogelijkheden. Nu zijn de kavelruilcoördinatoren ook elders binnen de gemeente aan de slag. Dit onder andere in het gebied rondom Zelhem en Halle.

Op basis van de verkaveling en de inventarisatiegesprekken die gevoerd zijn, zien de kavelruilcoördinatoren ruilmogelijkheden in het gebied rondom Zelhem en Halle. Binnen dit gebied hebben echter betrekkelijk weinig grondeigenaren laten weten dat zij interesse hebben in een kavelruil. Grondeigenaren in de buurt van Zelhem en Halle, die interesse hebben in een kavelruil en dat nog niet eerder hebben gemeld, kunnen dat laten weten via kavelruilbronckhorst@pratensis.nl en de kavelruilcoördinatoren nemen contact met hen op. Wanneer men zelf geen ruilmogelijkheden ziet maar wel belangstelling zou hebben voor een eventuele ruiling kan men zich ook melden. Op basis van gesprekken met andere grondeigenaren kunnen er nieuwe ruilmogelijkheden ontstaan die men zelf niet voor ogen had.

De kavelruil is vrijwillig en voor iedereen, agrariër of geen agrariër binnen de gemeente Bronckhorst. Geïnteresseerden, met name rondom Zelhem en Halle maar ook elders vanuit de gemeente Bronckhorst, kunnen zich aanmelden via kavelruilbronckhorst@pratensis.nl.

Kavelruil Bronckhorst wordt mede mogelijk gemaakt door een POP-subsidie van de Europese Unie. De projectuitvoering is in handen van Pratensis en Stichting Kavelruil De Graafschap in opdracht van de gemeente Bronckhorst.