Vrijwilligsters van Kieskleurig gaan samenwerken met 2Switch op de Beinum in Doesburg. Foto: Wilma ter Horst

Vrijwilligsters van Kieskleurig gaan samenwerken met 2Switch op de Beinum in Doesburg. Foto: Wilma ter Horst

Naaiatelier Kieskleurig actief bij 2Switch Doesburg

DOESBURG – Vanaf zaterdag 1 mei zal het Naaiatelier voor anderstaligen Kieskleurig actief zijn bij 2Switch op de Beinum in Doesburg. Beide organisaties zijn een pilot begonnen om te kijken waar ze elkaar kunnen versterken. De mensen die graag bij 2Switch komen winkelen zijn mensen die bijzondere items zoeken, maar ook die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Waarom nieuw kopen als er goede tweedehands artikelen bestaan, zodat er minder hoeft te worden verbrand. Bovendien is het veelal gunstig voor de portemonnee.

Het naaiatelier maakt alleen maar artikelen die gemaakt worden van stoffen en materialen die anders de verbrandingsovens ingaan. Nu worden er nieuwe artikelen van gemaakt zoals sierkussens, kleurrijke vlaggetjes, geurzakjes, zadeldekjes, mondkapjes, schorten en slabbetjes.
De anderstaligen die bij het naaiatelier actief zijn, willen graag de Nederlandse taal en cultuur leren maar tevens willen ze graag leren naaien en of handwerken. Bij 2Switch zijn ook steeds meer anderstaligen aanwezig om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Door nu deze pilot te draaien zien anderstaligen ook de mogelijkheden om bij 2Switch aan de slag te gaan. Veel anderstaligen willen hier een nieuwe bestaan opbouwen en realiseren dat onze samenleving heel anders functioneert dan het systeem dat ze kennen uit hun geboorteland. Ze willen graag contact maken met Nederlanders zodat ze zo spoedig mogelijk kunnen integreren in de Nederlandse samenleving. Naaiatelier Kieskleurig en 2Switch bieden hen nu deze kans. Ook biedt het naaiatelier mogelijkheden aan voor het herstel van kleding en textiel.

Gedurende de pilot kunnen belangstellenden terecht bij het naaiatelier locatie 2Switch Doesburg. Voor meer informatie over het naaiatelier, mail naar info@mooiduurzaamdoesburg.nl of doesburg@2switch.nl.

Vrijwilligsters van Kieskleurig gaan samenwerken met 2Switch op de Beinum in Doesburg. Foto: Wilma ter Horst