Koningsdag in Hummelo

HUMMELO - Koningsdag 2021 komt dichterbij. Waar heel Hummelo stiekem hoopte dat ze op Koningsdag weer in groten getale samen de verjaardag van de Koning zouden vieren, is nu duidelijk dat dit in 2021 helaas nog niet mogelijk zal zijn. Ook dit jaar zijn er nog maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Groepen bijeenbrengen is momenteel, en naar verwachting ook op en rond Koningsdag, niet of slechts beperkt toegestaan. Dit heeft gevolgen voor de viering van Koningsdag op 27 april.

Normaliter zijn de vrijwilligers van Oranjevereniging Hummelo en Oranje al bezig om voor de Hummelose gemeenschap een mooi programma te organiseren op en rond Koningsdag. Als gevolg van de voortdurende coronacrisis zijn ook voor 2021 de jaarlijkse, door Hummelo en Oranje georganiseerde, evenementen tijdens en rond Koningsdag afgelast.

Saamhorigheid
Toch wil de Hummelose Oranjevereniging Koningsdag 2021 niet geheel ongemerkt voorbij laten gaan. Oranjevereniging Hummelo en Oranje roept iedereen op om op deze dag vlag en wimpel uit te steken voor de jarige koning én voor elkaar. Dat kan vanaf 6.23 uur wanneer de zon is opgegaan. Tevens worden tussen 9.55 en 10.00 uur de kerkklokken geluid als teken van verbinding.

Koningsspelen

Op vrijdag 23 april worden de koningsspelen georganiseerd door en op OBS de Woordhof. Hierbij komen studenten van het Graafschap College buitenspelactiviteiten doen. Tijdens deze dag faciliteert Oranjevereniging Hummelo en Oranje voor de basisschooljeugd een luchtkussen en een stormbaan (het pronkstuk van de traditionele zeskamp). Zo kan de vereniging toch nog iets doen voor deze jeugd in coronatijd. Daarnaast krijgt de basisschooljeugd een tekenopdracht met als thema 'corona'. De gemaakte tekeningen worden op Koningsdag aangeboden aan de bewoners van woonzorgcentrum Hyndendael om daar opgehangen te kunnen worden.

Alle Hummeloërs worden opgeroepen om voor Koningsdag brieven/verhalen te schrijven aan de Oranjevereniging. Over ervaringen in coronatijd en welke lessen getrokken kunnen worden uit het afgelopen jaar waarin we te maken kregen met een pandemie. Iedereen kan meedoen.
Deze actie is een zoektocht naar verhalen die deze tijd tekenen, op zoek naar de wijsheid, op zoek naar anekdotes, levenslessen, adviezen, mooie en minder mooie ervaringen van deze coronatijd. Verhalen die verbinden door herkenning, troost of plezier.

Op Koningsdag wordt de verbinding van alle inwoners van Nederland gevierd. Nederland viert de gezamenlijkheid, de solidaire samenleving. Oranjevereniging Hummelo en Oranje maakt zich graag sterk voor die verbinding met elkaar in Hummelo. De mooiste en/of, indrukwekkendste verhalen zullen worden gedeeld. Want verhalen verbinden.

Stuur een brief/verhaal in van maximaal 300 woorden, voor 18 april 2021. Tip: doe het samen met een (klein)kind. Of een kind waar men wel eens voor zorgt. Zodat de jeugd van nu leert van de levenswijsheid van de volwassene, en die op zijn of haar beurt weer van de jonge generaties. Om zo elkaar te inspireren.

Via www.hummelo-en-oranje.nl en de facebookpagina publiceert Hummelo en Oranje de verhalen online. Het indrukwekkendste verhaal zal gepubliceerd worden in het weekblad Contact.

Toestemming
Voor wie meedoet, is het volgende van belang: de geleverde inzending is zelf geschreven en de inzender staat garant voor het auteursrecht op de geleverde tekst. De bijdrage is vrij van plagiaat, dus origineel en authentiek.

Voor meer informatie kan men terecht bij één van de bestuursleden. De brief/verhaal – bij voorkeur – mailen naar :info@hummelo-en-oranje.nl of anders opsturen naar: Oranjevereniging Hummelo en Oranje, P/a De Zuylenkamp 57, 6999 CB, Hummelo.