Dorus en zijn oma Mayke. Foto: Paulo Duijker

Dorus en zijn oma Mayke. Foto: Paulo Duijker

Bolletjesbak-actie openbare basisschool De Woordhof

HUMMELO - Basisschool De Woordhof uit Hummelo houdt een bolletjesbak-actie. Dorus uit groep 5 en zijn oma hadden het idee en nu doet de hele school al mee met deze fleurige actie.

“Heel veel mensen hebben nu van die gezellige bakjes in huis. Met narcisjes, blauwe druifjes, hyacinten staan de bakjes gezellig overal op tafels en in vensterbanken, maar als ze uitgebloeid zijn komen ze vaak in een kliko en dat is jammer.”

De oma en opa van Dorus hebben bijen en wie bijen heeft, let op bloemen omdat daar vaak eten voor de bijen in zit. Dus hoe meer bloemen hoe beter en natuurlijk is het ook heel leuk.

Hoe leuk is het niet om in een best wel saai stukje groene berm of grasveldje ineens een paars, wit of geel bloemetje te zien. Zeker in het voorjaar als iedereen zin heeft in buiten, zon en bloemen, vallen ze op, die kleine bloemetjes. “We hebben twee bolletjesbakken op school en een in Hyndendael", vertelt Dorus. De bakken van school staan overdag buiten. "Zodat iedereen veilig de bolletjes kan brengen", aldus Dorus, die in groep 5 zit.

”We knippen het loof eraf en bewaren ze dan in kartonnen dozen op een droge plek”, legt oma Mayke uit. "Ergens in dit voorjaar, in april of mei, gaan we ze ook weer planten. De juffen en meesters gaan samen met de leerlingen kijken wat goede plekken zijn en dan hebben we volgend voorjaar en ook nog jaren daarna weer, heel veel plezier van de bloemen in het voorjaar."

'Als ze
uitgebloeid zijn
komen ze vaak
in een kliko en
dat is jammer'

Iedereen kan meedoen door de bolletjes in de bolletjesbakken te leggen; hoe meer hoe beter.

Afbeelding