Marieke en Jurgen op Sardinië. Foto: Eigen foto

Marieke en Jurgen op Sardinië. Foto: Eigen foto

Achterhoekers Marieke en Jurgen in Ik Vertrek op 13 maart

DINXPERLO/HALLE - In de uitzending van het NPO1-programma Ik Vertrek op zaterdag 13 maart komt het verhaal van twee Achterhoekers, Jurgen Lieftink en Marieke Legters, aan bod. De uitzending begint omstreeks 20.25 uur.

Als geboren en getogen Dinxperloër vertrok Jurgen Lieftink samen met de uit Halle afkomstige Marieke Legters en hun twee Weimaraners eind 2019 naar het Italiaanse eiland Sardinië om daar te gaan genieten van het goede leven oftewel ‘la dolce vita’. Hun voornemen was om een ‘Bed & Wine’ te beginnen en zij werden hierbij gevolgd door de cameraploeg van het bekende programma ‘Ik Vertrek’. Een mooi voornemen, zij het niet dat ze te maken kregen met de coronapandemie. "We runnen als eerste Nederlanders een ‘Bed & Wine’ en dat is bijzonder, want daar zijn er niet veel van", zei Marieke. "We promoten onze wijnen en hebben de mensen ook echt iets te bieden in deze prachtige omgeving. Sardinië wordt nog steeds onderbelicht en verdient meer aandacht. Het is onze passie en al onze aandacht is gericht op de bijzondere wijnen en de beleving van het eiland.”

Ze beseften dat de deelname aan het tv-programma een boost voor de naamsbekendheid van hun onderneming betekent, maar ze vinden het ook spannend. En de opnames waren ook niet altijd even makkelijk, uiteraard. “Ja, want ook de kleine ergernissen of ruzietjes werden gefilmd, dat hoort er dan ook bij", vindt Jurgen. "We weten echter niet wat er wel of niet wordt uitgezonden. Dat is voor ons net zo’n grote verrassing als voor jullie. Wij zien de uitzending ook pas voor het eerst als het wordt uitgezonden.”

Het avontuur van Jurgen en Marieke en hoe het allemaal verliep, wordt volgende week zaterdag uitgezonden op NPO1.

www.animasarda-bedandwine.nl