Erik en Ursula Eggens geven studenten tijdens deze lockdown groepsfitness-lessen. Foto: PR
Erik en Ursula Eggens geven studenten tijdens deze lockdown groepsfitness-lessen. Foto: PR

Online-, live, interactieve sport work-outs voor studenten in coronatijd

HALLE – Erik en Ursula Eggens zijn met hun bedrijf BY EGGENS een campagne gestart om in deze coronatijd neerslachtigheid en eenzaamheid onder studenten aan te pakken. Veel studenten kampen door de huidige lockdown met fysieke en mentale problemen. Zij missen de ruimte voor beweging, ontspanning en sociaal contact. “Wij willen studenten graag helpen om op een sociale en veilige manier te kunnen sporten”, legt Ursula Eggens uit. “En daarom bieden we studenten tijdens deze lockdown onze groepsfitness-lessen gratis aan.”

Als voormalig topsporter weet Erik Eggens als geen ander wat de positieve effecten zijn van bewegen. “Maar ik weet ook hoe lastig het kan zijn om in je eentje te werken aan een doel. Focus is belangrijk, maar ontspanning is dat ook”, aldus Eggens. “Om goed te presteren heb je een balans nodig, en bij studenten is dat de balans tussen studie, sociaal contact en ontspanning.”

Omdat dit nu lastig te realiseren is, kwamen de oud-crosser en zijn vrouw met het idee om tijdens de beperkende lockdown hun online-, live- en interactieve sport workouts kosteloos aan te bieden aan studenten. “Iedereen weet dat sporten een positief effect heeft op zowel je fysieke als je mentale gesteldheid”, stelt Eggens. “Ursula en ik hebben allebei ervaren hoe belangrijk het is om daar de goede balans in te vinden.”

Eggens en zijn vrouw Ursula besloten begin 2020 beiden te stoppen met hun drukke en veeleisende functies. Het stel wilde meer tijd vrijmaken voor het gezin en bewuster werken aan hun gezondheid. Zo ontstond hun idee voor BY EGGENS. “Omdat we denken dat we zeker niet de enigen zijn die in een dergelijke situatie hebben gezeten of nog steeds zitten”, zegt Eggens. “We willen graag wat betekenen voor anderen en dat willen we doen door onze ervaringen in de sport en op het gebied van gezondheid te gebruiken. We begrijpen de lastige positie waarin veel studenten zich momenteel bevinden en we denken dat we daar met onze groepsfitness-programma's wat aan kunnen doen.”

Studenten kunnen zich aanmelden via de website van BY EGGENS. Op vertoon van een geldige OV-chipkaart of studentenpas kunnen zij vrijblijvend en gratis gebruikmaken van de groepsfitness-programma's. Er worden onder meer trainingen aangeboden op het gebied van yoga, tai chi en pilates. Tevens is er op vrijdag een weekend workout gebaseerd op dans. “Maar we doen ook High Intensity Interval Trainingen (HIIT)”, legt Ursula Eggens uit. “We willen ontspanning bieden en tegelijkertijd energie geven. En dan vooral met plezier.


Facebook, Instagram en LinkedIn        

www.byeggens.nl