Marion van Beelen, voorzitter In de Dennen. Foto: Johan Bolink

Marion van Beelen, voorzitter In de Dennen. Foto: Johan Bolink

De mensen achter In de Dennen: Marion van Beelen

INTRO IN APART KADER

Zwembad in de Dennen is op zoek naar bestuursleden. Daarom vraagt het bestuur graag aandacht voor hun werk: wie zijn ze en wat doen ze zoal? Natuurlijk om een ieder te interesseren het team te komen versterken. Dat mag ook met een taak of project zijn. De komende tijd komt wekelijks steeds één van de bestuursleden aan het woord in deze krant. Maak kennis met het bestuur en duik in een nieuw avontuur. Deze week: Marion van Beelen.

VORDEN - Marion van Beelen: “Ik zag een paar jaar geleden dat het zwembad bestuursleden zocht. Ik vind het leuk om maatschappelijk betrokken bezig te zijn, beleid uit te zetten en dan ook nog eens voor zo’n prachtige voorziening. Dus ik heb me aangemeld, omdat ik het belangrijk vind dat het zwembad blijft bestaan. Vorden is dichtbij Lochem, waar ik woon. In Lochem was er ooit ook een buitenbad. Dat is al lang geleden dicht gegaan, maar mensen hebben het er nog over! Dat geeft wel aan hoe belangrijk zo’n voorziening is! Zonder de vrijwillige bestuursleden en vrijwilligers die bij het groen, horeca, techniek enz. helpen, kan het zwembad niet blijven bestaan.”

Diverse onderwerpen
“Als bestuur ondersteunen we Frank Loda, de bedrijfsleider. Hij runt de dagelijkse gang van zaken, wij houden ons bezig met beleidsmatige keuzes. Die gaan soms ook over afwegingen als ‘wanneer gaan we open?’ Want dat heeft natuurlijk effect op onze financiën. Maar we hebben het ook over wanneer iets vervangen moet worden, over het afwegen van risico’s, over de inzet van flexwerkers, milieu- en arbowetgeving en overleg met andere zwembaden. Heel divers dus.”

Het bestuur houdt de ontwikkelingen in de maatschappij in de gaten. “Hoe ga je met elkaar om in en om het zwembad? En je moet alle doelgroepen wat bieden.”

Tijd
Marion is in het dagelijks leven jurist. “Het bestuur kost aardig wat tijd, maar idealiter - als we meer bestuursleden hebben - zou dat ongeveer een halve dag in de twee weken, een dag per maand, zijn.” Het gevoel dat ze een bijdrage levert die gewaardeerd wordt, is voor Marion een belangrijke drijfveer. “Het is niet niks, een mooie en grote voorziening in Vorden. We zijn al vele jaren op rij 1e in de Rabobankactie ‘Hart voor de Achterhoek’.”

'Draai gewoon

eens een

seizoen mee

en laat het je

overkomen'


Eensgezind
Ze is trots op de eensgezindheid binnen het bestuur en binnen de vrijwilligersgroep. “Hoe divers ook qua leeftijd en achtergronden. We staan er allemaal voor het zwembad. Het is een heel sociaal gebeuren. Ik wil mensen graag oproepen hier deel van uit te maken, om iets te doen wat bij je past. En je hoeft niet bang te zijn er de rest van je leven aan ‘vast’ te zitten, zo werkt het niet meer. Je doet het een paar jaar en betekent iets voor de gemeenschap en dan is het weer de beurt aan iemand anders.” Tegen mensen die twijfelen of het iets voor ze is, zegt ze: “Draai gewoon eens een seizoen mee en laat het je overkomen. Met gezond verstand kom je al ver en je staat er nooit alleen voor!”

Duik in een nieuw avontuur
In de Dennen zoekt nieuwe bestuursleden. Wil jij je bijvoorbeeld bezighouden met sponsoring of techniek/onderhoud, of vind je het leuk om te notuleren? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking: 06 - 421 346 91 of marionvanbeelen@gmail.com.


Zie ook de advertentie elders in deze krant

Marion van Beelen, voorzitter In de Dennen. Foto: Johan Bolink