Op dit moment zijn er vier straten/buurten bereid om wat te willen presenteren tijdens de optocht (loopgroep of wagen) zoals tijdens de laatste optocht in 2019 in Wichmond. Foto: Paul Harmelink

Op dit moment zijn er vier straten/buurten bereid om wat te willen presenteren tijdens de optocht (loopgroep of wagen) zoals tijdens de laatste optocht in 2019 in Wichmond. Foto: Paul Harmelink

Oranjecomité Vierakker-Wichmond: ‘We kijken momenteel naar wat er eind augustus wel en niet kan’

WICHMOND/VIERAKKER – Alles is nog ongewis. Maar Stichting Oranjecomité Vierakker-Wichmond is achter de schermen volop bezig met de voorbereidingen van de eventuele Feestweek die traditioneel eind augustus al meer dan honderd jaar in Wichmond/Vierakker plaatsvindt.

Door Jan Hendriksen

“We kijken momenteel erg strak naar wat er straks van 21 tot en met 29 augustus wel en niet kan. Op dit moment vinden er stap voor stap versoepelingen rondom de coronamaatregelen plaats. Zo zou bijvoorbeeld de optocht doorgang kunnen vinden. Omdat het echter nog niet mogelijk is om met grotere groepen samen te zijn hebben we een inventarisatie gedaan onder de wagenbouwgroepen om te informeren welke plannen er zijn rondom wagenbouw of loopgroepen”, zo verklaart bestuurslid Henk Huurnink van het Oranjecomité Vierakker-Wichmond.

Op dit moment zijn er vier straten/buurten bereid in ieder geval wat te willen presenteren tijdens de optocht (loopgroep of wagen).

Henk Huurnink: “Veel andere straten hebben aangegeven dit jaar over te slaan omdat er niet in grotere groepen gebouwd kan worden. Hier hebben we natuurlijk alle begrip voor en we hopen dat het volgend jaar allemaal weer zoals gewoonlijk kan plaatsvinden. Hiermee hebben we een startpunt voor de optocht, onder voorbehoud dat deze doorgaat. Natuurlijk is er ook ruimte voor nieuwe groepen om mee te doen om de sfeer van een optocht mee te maken. We hebben als Oranjecomité besloten de komende persconferentie af te wachten om te besluiten wat te doen met de optocht en ook de rest van de activiteiten zoals het vogelschieten en vogelgooien, openluchtdienst, kinder- en volksspelen, Fiets ‘M erin en de feestavonden van de Feestweek.”