Rode Kruis afdeling Bronckhorst zoekt vrijwilligers

BRONCKHORST - Nu er steeds meer mensen op een dag worden gevaccineerd, zijn ook steeds meer vrijwilligers nodig die na de vaccinatie EHBO verlenen. Daarom is het Rode Kruis afdeling Bronckhorst op zoek naar belangstellenden die gratis hun EHBO-diploma willen halen en daarna, vrijwillig of betaald, EHBO-diensten gaan draaien. De vaccinatielocaties zijn op dit moment in Apeldoorn, Lichtenvoorde, Zutphen, Doetinchem, Borculo, Heerde en Harderwijk. Na afloop van de vaccinatieperiode biedt het Rode Kruis een vervolgopleiding aan, zodat mensen die als vrijwilliger actief willen blijven bij het Rode Kruis, verder kunnen gaan als evenementenhulpverlener.

De EHBO-opleiding bestaat uit een online theoriegedeelte en een praktijkochtend of -middag. Na het afronden van de opleiding kunnen mensen zich aanmelden voor EHBO-diensten op een vaccinatielocatie in de buurt. Mensen die al een EHBO-diploma hebben kunnen direct aan de slag.

Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om zeker te weten dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is. Rode Kruis inzetcoördinator Elma Nelissen: "Het gaat niet altijd over reanimatie of een pleister plakken. Soms is de beste EHBO om er gewoon te zijn voor mensen in je Rode Kruis uniform. Dat stelt gerust.” Elma hoopt dat nieuwe EHBO’ers na afloop van de vaccinatieperiode actief blijven als vrijwilliger bij het Rode Kruis. "De evenementen komen langzaam maar zeker weer op gang. We kunnen altijd evenementenhulpverleners gebruiken dus we zorgen als afdeling graag voor de vervolgopleiding".

Mensen kunnen zich aanmelden via: https://bit.ly/3z9HZFc (betaalde inzet) of via https://bit.ly/2RGod3f (vrijwillige inzet).