Veel oranje op De Hoge Voorde. Foto: Stieni Hendriks

Veel oranje op De Hoge Voorde. Foto: Stieni Hendriks

De Hoge Voorde liet van zich
horen op Koningsdag

VORDEN - Het was nog steeds met coronaregels, maar gelukkig dit jaar wel weer op school: de leerlingen van De Hoge Voorde hebben op vrijdag 23 april genoten van de jaarlijkse Koningsspelen.

Ondanks alle richtlijnen, protocollen en adviezen rondom het Covid-19 virus was het een positieve dag voor de kinderen. Ze mochten allemaal helpen het oranje tintje nog meer de school in te brengen door zelf iets in een oranje kleur aan te trekken. De ouderraad zorgde voor het fruitmoment, voor een hapje en een sapje in diezelfde kleur. In de ‘eigen bubbel’ werden verschillende sportieve spellen gespeeld, zowel buiten als binnen. Saamhorigheid was het thema van de viering dit jaar.
Als afsluiting deelden de leerkrachten namens de ouderraad een verrassinkje uit om mee naar huis te nemen, met een kleine opdracht erbij: op Koningsdag mocht iedereen na het zingen van het Wilhelmus, in de deuropening, op het balkon of in de tuin met het gekregen fluitje het volkslied afsluiten. Dus voor iedereen die op dat moment fluitgeluiden heeft gehoord: dat waren dat de kinderen van De Hoge Voorde.

Koningsspelen op De Hoge Voorde. Foto: Stefanie Klein Avinck