Gerhard en Marietje Besselink kregen beide een koninklijke onderscheiding. Foto: Gemeente Bronckhorst

Gerhard en Marietje Besselink kregen beide een koninklijke onderscheiding. Foto: Gemeente Bronckhorst

Gerhard Besselink (77) en Marietje Besselink-Spekkink (78) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

STEENDEREN - Burgemeester kwam al heel vroeg aan bij het echtpaar. “We waren totaal verrast, we zouden een dagje uit met de dochters”, laat Gerhard direct weten. De dochters zaten in het complot. “We zitten allebei wel in het verenigingsleven, maar waren nu verbluft. We hebben toen een lunch georganiseerd. Het was een mooie dag. Het heeft wel wat, zo bij huis.” Het echtpaar mocht bij elkaar de koninklijke onderscheiding opspelden.

Gerhard Besselink
Hij is en was onder andere van 1956 tot heden betrokken bij muziekvereniging DSS (Door Samenwerking Sterk) uit Steenderen. Gerhard zat al jong in het bestuur en heeft meegeholpen met de fusie in 1976 waar uiteindelijk de huidige Muziekvereniging Nieuw Leven uit ontstond. Ook voor podiumopbouw, alles klaarzetten, serenades brengen, rommelmarkt, kerstmarkt et cetera staat hij altijd klaar. Dit al 65 jaar! Daarnaast is hij vanaf 1976 tot heden betrokken bij de Zonnebloem en het jaarlijkse 3-daagse evenement Roll-Over Bronckhorst en is hij de rechterhand van zijn vrouw bij haar vele vrijwilligerswerk.

Marietje Besselink
Zij is en was bij vele activiteiten betrokken. Zo is zij onder anderen van 1960 tot heden trouw en actief lid van Chr. Gemengd koor Steenrewalt. Zij begon in 1960 in het kinderkoor in Toldijk, stroomde door naar het volwassen koor Exelsior en vervolgens naar huidige koor Steenrewalt. Zij is nu 18 jaar in het bestuur, waarvan 11 jaar als voorzitster. Marietje is 53 jaar betrokken bij het Epilepsiefonds. Op 16-jarige leeftijd begon zij met collecteren, daarna bij de landelijke collecte en als collecteleider in Steenderen. Ze collecteerde ook voor Kankerbestrijding, Anjerfonds, Kinderhulp, Brandwondenstichting en Diabetesfonds. Van 1980 tot heden is zij vrijwilligster van de Prot. Gemeente Steenderen en Bronkhorst en verzorgt de bloemendienst, bezoekt oudere gemeenteleden, helpt bij de kerstmarkt, met wafels bakken, oliebollen et cetera. Van 1981 tot heden is zij lid van Mozaïek - Christelijke Vrouwenvereniging Toldijk en omstreken, dat was voorheen Vrouwenvereniging Passage, waar zij van 1996 tot 2002 bestuurslid was. Van 1980 tot heden maakt zij deel uit van St. Seniorensoos Ons Contact. Zij verricht veel bestuurs- en penningmeesterwerk.