Optreden van The East tijdens de Passion on Tour. Still uit de tv-uitzending bij Omroep Gelderland
Optreden van The East tijdens de Passion on Tour. Still uit de tv-uitzending bij Omroep Gelderland

122.000 kijkers voor Passion Achterhoek on Tour

REGIO - Aangezien de traditionele Passion Achterhoek in de Hamalandhal niet door kon gaan, heeft de Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij een totaal andere Passion op de planken gezet in Amphion. Een viertal monologen door professionele acteurs/actrices) werd omlijst door muziek van Eriks Hagelstein en vrienden en The East (Maartje Waanders en Tom Schraven). De teksten van het lijdensverhaal, geschreven door Hans Hinkamp, sloten aan bij de huidige tijd en werden onder leiding van de regisseurs Ben Donderwinkel en Aad Witteveen tot een spraakmakend geheel gesmeed.

Publiek niet was toegestaan in Amphion en daarom werd samenwerking gezocht met Omroep Gelderland, die op Eerste Paasdag dit optreden op professionele wijze naar de kijkers overbracht. Daarnaast was in een korte versie nog 'the making of' van Passion Achterhoek on Tour ’s avonds te zien op tv Gelderland.

De kosten van de voorstelling werden gedragen door Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij. De link naar de voorstelling en 'the making of' is via de website www.Passionachterhoek.nl terug te zien. En wilt u de stichting nog een financieel steuntje in de rug bieden, dan kan dat ook via de zelfde website.

Alle medewerkers aan de Passion Achterhoek on Tour. Foto: PR