Lichtbundel van Project Oosterlicht komt vanuit het Lalique Museum Doesburg. Foto: Liesbeth Spaansen

Lichtbundel van Project Oosterlicht komt vanuit het Lalique Museum Doesburg. Foto: Liesbeth Spaansen

Lichtpuntjes van het Lalique Museum

DOESBURG - Het einde van 2020 nadert. En wat een jaar was het voor het Lalique Museum in Doesburg. Met de veelbelovende start van de tentoonstelling 'Koninklijk Licht' en de enorme verrassing van de Bankgiro Loterij in februari, leek niets een zeer succesvol jaar in de weg te staan. Iedereen weet wat er daarna gebeurde.

'Als je geschoren wordt moet je stilzitten', zo luidt het spreekwoord. Maar stilzitten zit niet in de aard van voorzitter Melssen, conservator Janssens en algemeen directeur De Bruin. Het museum werd uitgebreid met Café Lalique en de bloemrijke stadstuin 'Jardin Lalique' een feit. Bezoekers hebben er in de zomermaanden volop van kunnen genieten en waren vol lof. Er werd een prachtige film gemaakt, een crowdfundingactie opgezet voor de aankoop van twee zeldzame juwelen en extra kansen om het museum te ondersteunen in deze financieel uitdagende tijden zijn volop benut.

Onlangs ging zelfs een tweede tentoonstelling 'La Réunion, juwelen voor de beau monde' van start, die mede tot stand kwam dankzij de inzet van juwelenhistoricus Martijn Akkerman. Deze tentoonstelling loopt, evenals 'Koninklijk Licht' nog tot en met juni van het nieuwe jaar, dus zodra de deuren weer open mogen, wordt iedereen van harte uitgenodigd deze te komen bekijken.

Doesburg

onderdeel van

project

Oosterlicht

Bij het museum heerst trots over alles wat er in het afgelopen jaar bereikt is. Dank daarom aan iedereen die het museum een warm hart toedraagt voor de steun en betrokkenheid. Ook dankbaarheid voor de financiële bijdragen van het Mondriaan fonds, Gravin van Bylandt stichting, Provincie Gelderland, Zabawas, Kickstart Cultuur Fonds, gemeente Doesburg en particulieren.

De heren Melssen, Janssens en De Bruin hopen eenieder in 2021 in goede gezondheid te mogen ontvangen in hun museum en wensen allen fijne feestdagen en een voorspoedig uiteinde toe.

Doesburgse primeur in project Oosterlicht
Sinds 19 december schijnt iedere dag tussen 17.00 en 23.00 uur vanaf het Lalique Museum een kilometershoge lichtbundel de lucht in, die in de verre omtrek te zien is. De lichtbundel maakt deel uit van het project Oosterlicht, een initiatief van Silvoldenaar Hans van den Hurk dat tot is gekomen door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

Het museum heeft de eer gekregen om als eerste in de gemeente Doesburg mee te doen aan dit geweldige project, dat in totaal 23 Achterhoekse gemeenten figuurlijk met elkaar verbindt. Op 24 en 25 december was het lichtspektakel zelfs te zien tot 02.00 uur 's nachts. Ook 31 december zal de lichtbundel tot in de nacht te zien zijn.


www.laliquemuseum.nl

0031 (0)313 471410

info@musee-lalique.nl