Carel Kraayenhof. Beeld: Casper Rila

Carel Kraayenhof. Beeld: Casper Rila

Programma Nieuwjaarsconcert Hummelo met Carel Kraayenhof én Matangi Quartet

Programma Nieuwjaarsconcert Hummelo met Carel Kraayenhof én Matangi Quartet

HUMMELO - Cultuur is heel belangrijk voor onze samenleving, juist nu. Vandaar dat Stichting Nieuwjaarsconcert Hummelo besloten heeft het twaalfde nieuwjaarsconcert aan te bieden via een livestream. Dit betekent dat men thuis, met behulp van de laptop of computer, live mee kan kijken naar het concert op 1 januari om 15.30 uur in de kerk in Hummelo. Beethoven vs. Piazzolla.

Op 16 december 2020 was het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Dat willen de Matangi’s graag vieren, maar op een bijzondere wijze. Kort daarna zou op 11 maart 2021 Astor Piazzolla honderd jaar zijn geworden en de Matangi’s zien een muzikale uitdaging om deze twee grote iconen uit de muziekwereld met elkaar in verbinding te brengen. De eigen(wijze)schappen van Beethoven en Piazzolla zijn precies de reden waarom het Matangi Quartet zich zo verwant voelt met deze twee grootheden; de vier kwartetleden kleuren niet altijd binnen de muzikale lijntjes en laten zich niet temmen door muzikale regels en klassieke usances.

Samen met bandoneonist Carel Kraayenhof gaan ze op een muzikale ontdekkingsreis door de vooruitstrevende ritmes en harmonieën van Beethoven en de onconventionele tango-composities van Astor Piazzolla met elkaar te verbinden in het programma ‘Beethoven vs. Piazzolla’.

Een kaartje voor de livestream kost 10 euro en kan eenvoudig besteld worden via www.nieuwjaarsconcerthummelo.nl/kaarten/ of stuur een e-mail naar info@nieuwjaarsconcerthummelo.nl.

Matangi Quartet. Beeld: Studio van Oostrum