Engel. Foto: gravuur.nl

Engel. Foto: gravuur.nl

GraVuur veilt engel

DOESBURG - Doesburgenaar André Bikker probeert mensen in deze tijd wat op te beuren. Om hun huiskamer een nieuwe uitstraling te geven veilt hij een kunstwerk van zijn hand: een graVuur.

Na een zoektocht van twee jaar en het eindeloos testen van allerlei methoden ontdekte Bikker in de zomer van 2016 een nieuwe techniek: het brandschilderen met vuur. Het maken van een graVuur is moeilijk te vergelijken met bestaande schildermethodes. Het hout lijkt beschilderd te zijn in een sepiatoon, maar er komt geen verf aan te pas. De hitte van de gasbrander verkleurt het hout. Bij deze techniek is correctie niet mogelijk. Er is continu de dreiging dat het werk letterlijk wordt afgebrand.
Deze maand wordt de graVuur 'Geduld' geveild. Het is een afbeelding van een engel, gebrand met vuur op een uniek paneel waar de noesten een eigen verhaal vertellen. Het hout komt uit China en is de zijkant van een handelskist geweest. Deze engel maakt kerst compleet. Het werk is 60 cm breed en 120 cm hoog.
Bieden kan via de website of via facebook met stappen van minimaal 5 euro. De veiling sluit zondag 20 december om 24.00 uur.
Bij GraVuur is het ook mogelijk een portret te laten branden van bijvoorbeeld een kind of een huisdier. Alle info is te vinden op onderstaande website.


www.gravuur.nl