Elma Boekel van Hyndendael (r.) en scoutingvoorzitter Liesbeth Spaansen bij de kar vol kerstkadootjes. Foto: Jesse Oukes

Elma Boekel van Hyndendael (r.) en scoutingvoorzitter Liesbeth Spaansen bij de kar vol kerstkadootjes. Foto: Jesse Oukes

Scouting speelt Santa voor
verzorgingshuis Hyndendael

HUMMELO – Personeel van verzorgingshuis Hyndendael in Hummelo wilde voor hun bewoners graag iets organiseren voor kerst. De bewoners van Hyndendael kunnen vanwege corona geen groot kerstfeest vieren. De gemeente Bronckhorst werd benaderd over de mogelijkheden en deze vroeg Scouting Sweder van Voorts Hummelo en Keppel om een leuke kerstattentie te maken.

De muziek was al wel benaderd, maar daar kon de gemeente Bronckhorst geen toestemming voor geven. Het uitreiken van een kleine kerstattentie bij de sluis van het verzorgingshuis behoorde wel tot de mogelijkheden.

Scouting Sweder van Voorst maakte tijdens de opkomst van zaterdag 12 december tijd om voor de bewoners een gezellig pakketje te maken. Een kerstbakje werd gevuld met een mini-kerststol en chocolade. De welpen en scouts knutselden daar leuke kerstwenskaartjes bij en hielpen mee met inpakken. Zo kon de voorzitter van Scouting Sweder, Liesbeth Spaansen, aan het begin van de middag een kar vol kerstkadootjes afleveren bij Hyndendael in Hummelo. Teammanager Elma Boekel nam deze namens het personeel in ontvangst en bedankte de scouting voor de inzet. "De pakketjes zijn met veel warmte ontvangen", laat ze weten. "De mensen waren ontroerd door dit gebaar."

Welpen en leiding maken pakketjes voor bewoners van Hyndendael. Foto: Jesse Oukes