Bij Jumbo Hollak Zelhem is meer ruimte bij de kassa. Foto: PR
Bij Jumbo Hollak Zelhem is meer ruimte bij de kassa. Foto: PR

Oproep om
alleen te komen voor feestdagen bij Jumbo Hollak

Extra kassa en devies is 'kerstdrukte spreiden'

ZELHEM - 2020 is een bijzonder jaar voor iedereen en dat zal met de feestdagen niet anders zijn. Het doen van boodschappen is ook anders sinds de uitbraak van Covid-19 en dat is met de feestdagen nog zo zijn. Richting de kerst wordt het drukker in de supermarkt en met anderhalve meter is dat best een uitdaging. Hieronder legt Bouke Hollak van Jumbo Hollak uit wat zij er in Zelhem er aan doen om boodschappen doen voor deze feestdagen zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Regels voor boodschappen doen blijven in deze tijd onverminderd van kracht. Kort uitgelegd is dit het verplicht dragen van een mondkapje in de winkel, verplicht gebruik van een winkelwagen, blijf thuis bij klachten en houd anderhalve meter afstand, geen alcohol verkoop na 20.00 uur. Een zeer belangrijke regel voor deze dagen is de regel doe de boodschappen alleen. "Wij zien nog teveel mensen samen boodschappen doen terwijl dit niet nodig is. Vooral in de dagen voor de kerst kan je door samen boodschappen te doen zorgen voor flinke opstoppingen in de winkel en dat willen wij natuurlijk voorkomen. Als je dus samen naar de winkel komt en je bent niet hulpbehoevend, kom dan alleen naar binnen en laat de ander buiten of in de auto wachten. Dit is uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar", zegt Hollak.

Volg Facebook

en Instagram

van Jumbo

Hollak om op

de hoogte te

blijven van de

regels rondom

covid-19


Extra lang open
De week voor kerst is Jumbo Zelhem extra lang open. "Zondag 20 december is de winkel open van 8.00 tot 18.00 uur. Maandag 21 december tot en met woensdag 23 december is de winkel open van 7.00 tot 21.00 uur. Deze dagen zijn wij extra vroeg open en gaan later sluiten. Op die manier proberen wij klanten te spreiden over de dag", zegt Hollak. "Donderdag 24 december is de winkel open van 7.00 tot 18.00 uur en tweede kerstdag, zaterdag 26 december, is de winkel open van 8.00 tot 18.00 uur. De week voor oud en nieuw hanteren wij normale openingstijden, uitgezonderd oudejaars- en nieuwjaarsdag. Oudejaarsdag is van 8.00 tot 18.00 uur en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. De week voor oud en nieuw is minder druk dan voor Kerstmis dus dat is wel te reguleren in de winkel."

Extra kassa
"De afgelopen weken is er bij de kassa’s meer ruimte gekomen zodat wij met een extra kassa kunnen draaien in december en daarna. In verband met de anderhalve meter afstand was het niet mogelijk om alle kassa’s open te houden sinds de uitbraak van Covid-19 en scheidingswanden passen niet tussen de kassa’s", zegt Hollak. "Wij hadden eerst goede hoop op betere omstandigheden rondom de feestdagen maar gezien de hoge hoeveelheid besmettingen in Nederland is dit voorlopig nog niet het geval. Daarom hebben wij besloten om zo snel mogelijk de kassa’s om te bouwen om klanten sneller te kunnen helpen."

Spreiden
Denk nu alvast na over de boodschappen voor de feestdagen. Door nu alvast boodschappen te doen, spreiden klanten samen de kerstdrukte in de winkel over een langere tijd. Alle producten voor kerst en oud en nieuw liggen namelijk al in de winkel en zijn al voordelig geprijsd. Jumbo Zelhem biedt de vroege vogels die gebruikmaken van de Jumbo Extra’s app een extraatje; wie uiterlijk 22 december 2020 voor minimaal 50 euro kerstboodschappen doet, krijgt 100 Jumbo Extra’s punten cadeau. Geldig met een geregistreerde Jumbo Extra’s pas/app en maximaal een maal per klant per dag. "Namens alle medewerkers van Jumbo Hollak wens ik iedereen gezonde en fijne feestdagen toe en een fantastisch 2021", eindigt Hollak.

Volg de Facebook- en Instagram-pagina van Jumbo Hollak om op de hoogte te blijven van de regels rondom Covid-19 en winkelen in de supermarkt tijdens de decembermaand.