De oliebollenkraam van Bakkerij Scholten staat meer uit het zicht; met speciale routing. Foto: PR

De oliebollenkraam van Bakkerij Scholten staat meer uit het zicht; met speciale routing. Foto: PR

De kraam staat dit jaar in de 'Oliebollen-steeg'

ZELHEM - Al meer dan twintig jaar staat vanaf de laatste zaterdag van oktober de oliebollenkraam voor de winkel van Bakkerij Scholten aan de Smidsstraat in Zelhem. Ook dit jaar staat deze er dus ook al meerdere weken en de oliebollen en beignets vallen ook dit jaar weer goed in de smaak. De oliebollenkraam is inmiddels al een begrip in Zelhem geworden.

Af en toe wordt door klanten de vraag gesteld, hoe de verkoop met Oud en Nieuw zal gaan. Het is dan natuurlijk een heel stuk drukker en met de huidige coronaregels is dat wel wat lastiger. Achter de schermen is daar natuurlijk al een hele tijd over nagedacht.

“Wij hebben daarom dan ook besloten om, tussen kerst en Oud en Nieuw, onze oliebollenkraam van de weg te gaan verplaatsten naar ‘De Oliebollensteeg’: de inrit rechts naast de winkel. Dit pad is ongeveer dertig meter lang. Aan het einde staat de oliebollenkraam. Op deze manier hebben we meer ruimte om mensen op 1,5 meter afstand te laten wachten. Ook het bakken van de oliebollen en beignets vindt daarachter plaats, waardoor ook wij zelf meer ruimte hebben om te werken”, vertelt Sandra Scholten.

Verder worden er hekken geplaatst om de in- en uitgang van elkaar te scheiden en met strepen op de stoep ontstaan vakken, zodat het duidelijk is waar mensen kunnen staan.

Na al heel wat maanden te werken volgens de coronaregels, kan worden gesteld dat het eigenlijk heel erg goed gaat. De klanten houden echt wel afstand van elkaar. “We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we het samen op een goede manier kunnen gaan doen. We vragen onze klanten wel om het liefst alleen te komen om te veel drukte te voorkomen.”

Dus wie tussen Kerstmis en Oud en Nieuw in de Smidsstraat komt en de oliebollenkraam niet direct ziet staan, hoeft niet te panikeren, want de kraam is er wel degelijk, alleen iets verder naar achter op een veiligere plek. “We zeggen dan ook: ‘Graag tot ziens in de Oliebollensteeg van Bakkerij Scholten, voor de lekkerste oliebollen en beignets’.”