Deelnemer aan de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie. Foto: Carlo Stevering

Deelnemer aan de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie. Foto: Carlo Stevering

Snelste Achterhoekers bekend na virtuele loopcompetitie

Corona-alternatief voor Montferland-run trekt veel hardlopers

REGIO - Nu alle drie afstanden van de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie zijn gelopen is bekend wie zich de snelste Achterhoek(st)er mag noemen. Bij de heren zijn dat respectievelijk Ruben Garretsen, Rick Heutinck en Sander van der Meijs in de klassementen 35-, 35+ en 50+. Bij de dames gaat deze eervolle vermelding naar resp. Daphne Spreen, Linda Ooms en Dorothé Vrieze.

Met de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie hadden de initiatiefnemers van het ARGO Topteam een mooi alternatief bedacht voor de Montferland-run op de eerste zondag van december, die dit jaar vanwege corona niet door kon gaan. Er waren drie etappes, van 5, 10 en 15 kilometer, die de deelnemers zelf konden lopen. Door middel van diverse hardloop-apps konden zij hun tijden klokken en die vervolgens doorgeven aan de organisatie. Iedereen die meedeed aan twee van de drie afstanden zou worden opgenomen in het eindklassement en meedingen naar de eervolle titel van snelste Achterhoek(st)er.
Op zondag 6 december werd de laatste etappe, die van 15 kilometer, gelopen. Ook nu weer met een mooie opkomst. De eerste uploads van de diverse apps als virtueel bewijsmateriaal van afgelegde afstand en benodigde tijd kwamen al weer vroeg binnen. De vroege lopers liepen in hun eigen woonomgeving door een met rijp bedekt landschap. Mede door het windstille weer werden er vele PR's gebroken.
Alle echte wedstrijden zijn vanwege corona afgelast, maar een virtuele competitie bleek voor de vele wedstrijdlopers en recreanten toch voldoende motiverend om stevig door te trainen met als doel op de wedstrijddag een scherpe tijd neer te zetten. Uiteindelijk zijn er voor de 15 km-loop tijden genoteerd van ruim tachtig deelnemers.
Bij de heren was de uitslag als volgt: 1. Pascal Schepers (Argo Atletiek) - 49:44; 2. Ruben Garretsen (Argo Atletiek) - 50:08; 3. Jordy Kloet (Argo Atletiek) - 50:23. Bij de dames gingen de eerste drie posities naar: 1. Linda Ooms (av Hanzesport) - 1:00:33; 2. Ieneke Voets (Running Elst) - 1:02:34; 3. Daphne Spreen (Team Steenboksport) - 1:03:41.
De Achterhoekse deelnemers kwamen onder meer uit Doetinchem, Borculo, Winterswijk, Zutphen, Varssel, Haarlo, Silvolde, Lichtenvoorde, Gendringen, Aalten, Eibergen, Zelhem, Vorden en Wehl. Maar ook lopers van verder weg deden mee. Zij waren afkomstig van de clubs Argo, Archeus, AVA '70, Atletico, Lopersvereniging '90 Lichtenvoorde, Lopersgroep Vorden, Jeroen Reintjes Sports, De Loper, Jan in Touw, Loopgroep Haarlo, Hanzesport Zutphen, ASV Eibergen (allen Achterhoekse clubs), av de Liemers, av Hollandia, ACO van Elderen, LAAC Twente, Loopgroep Run-Inn Utrecht, av Gelre, LAZ Rhede (D), Team Steenboksport, Running-Elst (buiten de Achterhoek).
De totaaluitslag en de diverse klassementen zijn te vinden op de website van Argo Atletiek.


www.argoatletiek.nl