De wensboom in de kerk. Foto: Maurice Wassink

De wensboom in de kerk. Foto: Maurice Wassink  

Lambertikerk in Zelhem in kerstactie

ZELHEM - In de kerk, in het dorp en op scholen staat de kerst-wensboom. Zelhemmers mogen er hun wensen in ophangen. De kerk vertelt in de kerstnacht-online-dienst welke wens ze mede mogelijk gaan maken.

De Protestantse gemeente Zelhem wil juist in deze coronatijd met zoveel mogelijk mensen naar dat feest toeleven en het ook samen – hoewel op afstand – vieren. Dat gebeurt onder andere met kerst-wens-bomen en door foto’s met teksten zoals 'Stille Nacht, Heilige Nacht'.

Op diverse plekken in het dorp staat een kerst–wens–boom. Dat zijn niet zomaar kerstboompjes, maar één waar men wensen achter kan laten. Niet voor zichzelf, niet een ‘ik wens u fijne feestdagen’- briefje, maar op een engelkaart een wens voor een Zelhemmer die een (financieel) steuntje in de rug nodig heeft. Of een wens voor een lokaal project, dat wel ondersteuning kan gebruiken. Bij de kerst–wens–bomen staat een bak, waar men de engel met de wens erop kan achterlaten.

Op kerstavond (24 december) hangen alle engelen in de boom in de kerk en wordt bekendgemaakt, welke drie wensen de diaconie met een bijdrage gaat ondersteunen. Dit gebeurt in de kerstavonddienst die vanaf 22.00 uur online te volgen is via www.kerkdienstgemist.nl en wordt herhaald in de kerstmorgendienst, die begint om 10.00 uur.

De wensboom in de Zonnekamp. Foto: Maurice Wassink
De wensboom in de winkel. Foto: Maurice Wassink