Amnesty-leden niet op kerstmarkt maar actie gaat door

10 december Dag van de rechten van de mens

ZELHEM/HALLE - Elk jaar staat de werkgroep Amnesty Zelhem/Halle op de kerstmarkt van Zelhem met een grote schrijfactie: Write for Rights.

Het is niet voor niets dat deze actie dan plaatsvindt: 10 december is de dag van de Rechten van de Mens. Op deze datum werden de rechten voor iedereen, ongeacht herkomst, nationaliteit, overtuiging en geslacht onderschreven door 150 landen. De leden van de werkgroep vragen dan om een handtekening te zetten tegen onrecht. Landelijk houdt Amnesty International in december altijd deze grote actie en die is al jaren een groot succes voor jong en oud. Vorig jaar werden er door scholieren 50.000 brieven en kaarten verstuurd.

Graag hadden de werkgroep-leden van Amnesty International Zelhem/Halle weer een plekje willen hebben op de kerstmarkt, maar dat gaat dat niet gebeuren vanwege Corona. "Wij missen het erg, deelname aan de actie en het contact en de gesprekken met velen van u en andere belangstellenden", verwoordt een woordvoerder het gevoel binnen de werkgroep.

Maar Write for Rights gaat wel door. Wie het interessant vindt om dit te volgen, kan terecht op www.amnesty.nl Hier vindt men nog meer acties waar Amnesty mee bezig is. Ook wordt er aangeven dat een simpel kaartje enorm veel kan betekenen. In de webshop vindt men leuke cadeaus voor de decembermaand.