Oecumenische adventsvespers

REGIO - De kerken van Angerlo-Doesburg, Drempt-Oldenkeppel en Hummelo hebben met elkaar in de vier weken voor kerst, de tijd van advent, vier vespers voorbereid. Sfeervolle diensten van een half uur in de avond. In een afwisseling van teksten, muziek en zang. Deze vinden plaats op de vrijdagavond om 19.30 uur. Thema van de vespers is ‘Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft’.

De eerste vesper op 27 november vindt plaats in de Grote of Martinikerk in Doesburg, daarna op 4 december in de St. Joriskerk in Drempt, op 11 december in de dorpskerk in Hummelo en tot slot op 18 december in de Ooipoortkerk in Doesburg. Tot 30 personen mogen daarbij worden verwelkomd in de kerken.
Daarnaast zijn alle vier de vespers ook online mee te volgen via kerkomroep (de uitzending is te vinden onder Doesburg, Grote of Martinikerk). Zo wordt in deze tijd van corona toch geprobeerd de tijd voor kerst samen te beleven. Waar er maar een kleine groep in de kerk kan zijn, biedt het online uitzenden mogelijkheden voor veel mensen om mee te vieren.


www.kerkomroep.nl