Euterpe is druk aan het werk om een aangepaste donateursactie te houden. Foto: PR
Euterpe is druk aan het werk om een aangepaste donateursactie te houden. Foto: PR

Euterpe organiseert aangepaste donateursactie

HALLE - Ieder jaar organiseert muziekvereniging Euterpe een donateursactie. Leden van de vereniging komen in het najaar langs bij de donateurs en halen dan het donateursgeld op. Ze maken een praatje, brengen een Euterpers en geven de donateurskaart af. Tijdens het donateursconcert, dat jaarlijks in november wordt gehouden, wordt er dan een levensmiddelenmand verloot onder de donateurs.

Dit jaar is alles helaas anders. Er is dit jaar geen mogelijkheid om een concert te geven. En ook de donateursactie wordt in een ander jasje gestoken. Euterpe kan donaties juist dit jaar goed gebruiken, omdat andere inkomstenbronnen ook zijn weggevallen. Er was dit jaar geen rommelmarkt en ook de Halse dag kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Toch heeft de vereniging niet stil gezeten. Er zijn online lessen gegeven, er zijn groepsrepetities via Skype gehouden. In april werd er door de adviescommissie een plantjesmarkt georganiseerd. En toen in juni de situatie weer onder controle leek, werd gestart met repetities in de buitenlucht. Een hele nieuwe ervaring die de leden zich nog lang zullen blijven herinneren.

Binnenkort ontvangen de inwoners van Halle een Euterpers en een donateurskaart in hun brievenbus. Mensen die Euterpe willen steunen, kunnen op verschillende manieren doneren en vervolgens hun donateurskaart inleveren bij Supermarkt Hesselink, in de boodschappenwagen van Rene Teerink, of bij de Heidesmid. Uit alle ingeleverde donateurskaarten wordt ook dit jaar een levensmiddelenmand verloot. Op de website van Euterpe is deze informatie ook te vinden.

Euterpe hoopt volgend jaar weer een aantal mooie concerten te kunnen geven en ook haar andere activiteiten weer op te kunnen pakken.


www.euterpehalle.nl

Euterpe heeft de pakketten klaarstaan voor de aangepaste donateursactie. Foto: PR
Stapels Euterpers liggen klaar voor de donateurs. Foto: PR