Voormalig tuinman Wassink weet wat voor moois hem straks te wachten staat, als ook de coronaperikelen hopelijk zijn afgenomen. Foto: Annie Hagens
Voormalig tuinman Wassink weet wat voor moois hem straks te wachten staat, als ook de coronaperikelen hopelijk zijn afgenomen. Foto: Annie Hagens

Bloembollen bieden oud-tuinman uitzicht op 'mooiere tijden'

ZELHEM - De heer Wassink was vroeger tuinman en ontving via de seniorensoos Wolfersveen van Noodhulp Zelhem tulpenbollen. De bloembollenactie is bedacht door de leiding van de soos om in deze coronatijd uitzicht te bieden op 'mooiere tijden'.

Ook de seniorensoos Wolfersveen van Noodhulp Zelhem komt sinds het uitbreken van de coronacrisis niet meer elke maand bij elkaar. Een groot gemis voor alle bezoekers. Vanaf het begin hebben de vrijwilligers telefonisch veel contact gehouden, maar dat kan het gemis aan gezelligheid van de soos natuurlijk niet goedmaken.

Deze zomer leek het er even op dat in september de mogelijkheid bestond weer te starten. Helaas was dat niet het geval. Integendeel. De maatregelen werden verscherpt. De leiding van de soos ging echter nadenken wat wel mogelijk was en wat de soosleden enig uitzicht kon bieden. Een bloembollenactie.
Nu kunnen de bollen in de donkere aarde met de verwachting dat in het voorjaar alles prachtig staat te bloeien. Dus werden er bij alle bezoekers pakjes tulpenbollen bezorgd.

Deze actie werd door de soosleden enorm op prijs gesteld. Zoals ook de heer Wassink op de Heemhoeve. Als gepensioneerd tuinman was hij er zichtbaar heel blij mee.