Obstacle Training voor kinderen met beperking

HALLE - Hoe gaaf is dat, je eigen training in obstacle running. Reguliere sporters kunnen dat het hele jaar door doen, ook meer door mee te doen aan andere Obstacle Runs maar voor kinderen met een beperking is het niet zo simpel. Maar in Halle kan het.

Door corona werd duidelijk dat het voor deze groep nog extra moeilijk is om te gaan sporten. Daarom ging de stichting Battle4kids op zoek naar mogelijkheden om dit soort trainingen te geven aan kinderen met een beperking. Zo werd de samenwerking met jeugdzorginstelling Den Besselder in Halle geboren. Beide startten samen op het terrein in Halle een nieuw initiatief. Daar is een vaste trainingslocatie obstacle running ingericht voor kwetsbare kinderen/jongeren.
Sporttrainingen voor de doelgroep helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten. De verwachting is dat het een eventuele drempel voor deze kinderen om aan een Buddy Run mee te doen zal verlagen. Ideaal voor deelnemers van zorgboerderijen en scholen. Deze worden dan ook van harte uitgenodigd om belangstellende kinderen voor dit initiatief aan te melden. De Stichting is ook in gesprek met de Dirk Kuyt Foundation over een nieuwe hindernis die toegankelijk is voor gehandicapte sporters. Er zit dus nog heel veel in het vat. Wie benieuwd is naar alle mogelijkheden kan een e-mail sturen aan info@battle4kids.nl

Rabo clubsport
De Stichting, die op non-profit basis uiteenlopende activiteiten organiseert, doet ook mee aan de Rabo clubsport-actie om zo geld op te halen voor deze trainingslocatie. Zo kan deelname vrijwel kosteloos worden aangeboden, wordt de trainingslocatie onderhouden en worden uiteraard telkens nieuwe innovaties toegepast met als doel inclusie: Iedereen mag meedoen. Daarom vraagt de Stichting Battle4kids leden van de Rabobank Noord Oost-Achterhoek om hun stem.


rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport