Bram Kroes speldt de medaille op de Scouting blouse van Leon Kuit. Foto: Rick Groters

Bram Kroes speldt de medaille op de Scouting blouse van Leon Kuit. Foto: Rick Groters

Waarderingsteken voor Scouting
vrijwilliger

DOETINCHEM - Het einde van de scoutingopkomst op 3 oktober stond in het teken van het afscheid van Leon Kuit. Na 21 jaar leiding te hebben gegeven bij de welpen (kinderen van 7 tot 11 jaar) vond hij het tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie.

De leden van de Roothaangroep kennen Leon Kuit beter als Baloe de beer uit het Jungleboek, het themaverhaal van de welpen. Op tienjarige leeftijd kwam hij bij de Roothaangroep en doorliep hij alle speltakken. In 1999 werd hij actief als welpenleiding.

Leon staat binnen de scoutinggroep bekend als een gepassioneerd vrijwilliger en handige klusser. In welke windrichting men ook op het terrein kijkt, altijd passeert de blik wel iets dat mede door Leon gebouwd is.

Genoeg redenen om hem te verrassen met het waarderingsteken de Gouden Oehoe. Door zijn collega-leiding en tevens goede vriend Bram Kroes kreeg Leon Kuit de medaille opgespeld.

Nieuwe leiding
Door het vertrek van Kuit ontstaat er binnen het welpen-leidingteam plek voor nieuwe vrijwilligers. Ervaring met scouting is niet per se nodig, enthousiasme wel. Bij interesse kan er contact worden opgenomen via info@roothaangroep.nl.