Heren 1 wint bij debuut in landelijke Hoofdklasse

HENGELO – Geen corona-afmeldingen dus zondag 4 oktober konden de geplande uit- en thuiswedstrijden van Hanbalvereniging SV Quintus doorgaan.

De Quintus E1-jeugd speelde zondagochtend thuis de tweede wedstrijd van de competitie tegen DFS Arnhem E1. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was al snel voor DFS. Vervolgens raakte Quintus op dreef en begon goed te scoren. Ruststand 7-1. Zowel aanvallend als verdedigend was Quintus sterker, ook al waren er af en toe best wat schoonheidsfoutjes. De jongens en meiden spelen steeds vlotter over en maken het vaak goed af. Een duidelijke groei is zichtbaar ten opzichte van vorig seizoen, mooi hoor. Eindstand 21-2.

De jongens B speelden tegen Achilles HB1. Het begon als een uptempo wedstrijd. Quintus net iets sterker en technisch beter. Maar zonder wissels ligt de kans op vermoeidheid en blessures op de loer. Helaas was dat laatste het geval. De wedstrijd moest gestaakt worden vanwege een ernstige blessure. De score op dat moment 13-7, maar helaas kon de wedstrijd niet afgemaakt worden. Dank aan iedereen voor de betrokkenheid, zeker ook een van de ouders van Achilles. Sterkte Maurits, spoedig hersteld gewenst.

De heren 1 stonden voor hun debuut in de landelijke Hoofdklasse. Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen Hurry Up 2 was afgelast vanwege een corona geval, stond er dit weekend de thuiswedstrijd tegen V&S uit Groningen op het programma. Vanaf het begin hield Quintus het tempo zeer hoog. Verschillende break outs en snelle tegenaanvallen zorgde voor makkelijke goals, wat resulteerde in een 6-2 tussenstand na 10 minuten spelen. V&S beet daarna meer van zich af, kwam terug tot 8-7, maar daarna zette Quintus nog een tandje bij en liep men uit naar een 15-9 ruststand. In de tweede helft ging Quintus verder met een hoog tempo, helaas werden er teveel 100% kansen gemist. Desalniettemin een mooie 26-15 overwinning. Een perfect start. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen HV Huissen HS1 op het programma.

Deze zondag moesten de heren A van Quintus spelen in Duiven, in de eerste helft zat de verdediging goed op slot waardoor er een aantal mooie brake outs gescoord. De jongens kwamen hierdoor in de eerste helft op voorsprong. De tweede helft ging er wat agressiever aan toe met meerdere 2 minuten voor beide partijen, helaas konden de jongens de voorsprong niet volhouden en met een penalty in de laatste twee minuten werd de gelijkmaker gescoord. Eindstand 20-20.

De meisjes B moesten vandaag tegen Havanna. Zij begonnen de wedstrijd meteen met vier doelpunten voorsprong. Dankzij de superdekking bleef Quintus een voorsprong houden. In de aanval kreeg het team veel kansen en zijn mooie wissels gelopen. Topper van de wedstrijd was Julia. Ze is dit seizoen er bij gekomen en speelde super, en twee keer gescoord ook. Het was een mooie wedstrijd met eindstand 15-3.

Quintus Gemengd C moest vandaag spelen in Zwolle tegen Travelbags/HV Zwolle C1. Net als vorige week, scoorde ook Zwolle vaak met break-outs. Quintus heeft mooie dingen laten zien en onze nieuwe keeper Jesper heeft drie zevenmeters tegen gehouden. Eindstand 26 -6.

Deze dag mochten de dames van Quintus aantreden tegen HCW DS1. De eerste wedstrijd zonder publiek vanwege de coronamaatregelen. Dit publiek werd zeker gemist waardoor ze zelf voor het applaus moesten zorgen. In het begin ging het redelijk gelijk op omdat beide teams een beetje wakker moesten worden. De verdediging stond stabiel aan beide kanten waardoor er niet veel gescoord kon worden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de aanval van beide teams op gang. De gehele wedstrijd is het redelijk gelijk op gegaan, maar gelukkig konden de dames van Quintus de punten in huis houden. De eindstand was volgens het scorebord 18-16 maar volgens de app 17-16. Die ene punt maakt voor nu niet uit want de twee punten zijn in ieder geval binnen!