Jeugdtennis bij LTC Zelhem. Foto: PR
Jeugdtennis bij LTC Zelhem. Foto: PR

Tenniskids bij LTC Zelhem al vanaf 5 of 6 jaar

ZELHEM - Al vanaf de leeftijd van 5 of 6 jaar kunnen kinderen bij LTC Zelhem leren tennissen. De KNLTB heeft een speciaal programma voor kinderen tot en met 12 jaar: Tenniskids. En LTC Zelhem heeft met haar professionele tennisleraar Niels veel ervaring in huis met dit programma.

De Zelhemse tennisclub komt nogmaals naar buiten met de mogelijkheden voor kinderen omdat daar na de instuif van begin september veel vragen over kwamen. Bij Tenniskids leren de kinderen met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen de sport razendsnel te spelen. Ze wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids.
Het programma bestaat uit verschillende fases: Op de leeftijd van 5 à 6 jaar starten de kinderen bij Tenniskids Rood. Daar leren ze de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie en ontwikkelen zij hun balvaardigheid. In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan. Ze doen mee aan leuke activiteiten en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids-toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.
Na Rood stromen de kinderen door naar Tenniskids Oranje en uiteindelijk naar Groen. Na Groen is het kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Op wat latere leeftijd beginnen in oranje of groen kan natuurlijk ook.
Kinderen die nog niet goed weten welke sport zij willen gaan doen of die eens een andere sport willen proberen, zijn van harte welkom bij de tennisclub. Aanmelden voor de drie gezellige gratis proeflessen kan via een e-mail aan jeugdzaken@ltczelhem.nl.

De jongsten kunnen al beginnen bij LTC Zelhem. Foto: PR