Arie Niks van  De Arend (l.) en Gert van Harten van De Middelste Molen. Foto: Ina Timmer
Arie Niks van De Arend (l.) en Gert van Harten van De Middelste Molen. Foto: Ina Timmer

Middelste Molen en De Arend werken samen

DOESBURG - Historische boekdrukkerij De Arend in Doesburg gaat op het gebied van uitnodigingskaarten samenwerken met papierfabriek de Middelste Molen in Loenen. Het is uniek dat beide historische ambachten (papierscheppen en boekdrukken) op deze wijze hun krachten bundelen.

Het gaat hierbij om onder meer trouwkaarten, uitnodigingen voor bijeenkomsten en openingen. Op handgeschept papier drukt De Arend met handgezette letters de teksten zoals de opdrachtgevers dat willen. Er zijn legio mogelijkheden. Voorbeelden daarvan zijn bij beide partners te zien. Zowel bij de Middelste Molen als bij De Arend is te zien hoe dit vroeger in zijn werk ging. Op beide adressen kan men ook kaarten bestellen.
De Middelste Molen produceert al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in ons land die nog in de oude staat bewaard is gebleven. Zij produceert op authentieke wijze allerlei soorten papier, zoals het handgeschepte witte papier voor deze kaarten.
De Arend begon vijftig jaar geleden met het verzamelen van de oude drukkersmaterialen. Er wordt uitsluitend gewerkt met losse loden en houten letters, ornamenten en clichés. Er staan in het museum zeven persen, die tijdens de bezoektijden regelmatig in gebruik zijn.
Meer informatie op onderstaande websites.


www.demiddelstemolen.nl
www.boekdrukkerijdearend.nl