Bomenbelang bespreekt aanvraag ANBI-status

KRANENBURG - Het aanvragen van een ANBI-status is een van de agendapunten bij de jaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst die op zaterdag 26 september wordt gehouden op Wijngoed Kranenburg.

De vergadering begint om 10.30 uur. Besproken wordt onder meer de vaststelling van nieuwe statuten die het mogelijk maken om de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) aan te vragen. Zo'n status kan onder meer bepaalde belastingvoordelen opleveren. Maar ook actuele groenzaken uit de gemeente Bronckhorst komen aan bod.
Na de vergadering biedt het bestuur de aanwezigen een eenvoudige lunch aan. Louis Lansink, senior adviseur van Waterschap Rijn en IJssel, verzorgt dan een presentatie over de ophanden zijnde herinrichting van de landgoederenzone rondom de Baakse Beek. Het waterschap probeert in overleg met grondeigenaren een flink stuk van het stroomgebied van de Baakse Beek buiten de bebouwde kom opnieuw in te richten met als belangrijk doel de verdroging van het gebied te verminderen.
Na de lunch wordt het betreffende gebied bezocht. Rond 14.30 uur eindigt de bijeenkomst.
Vanwege corona blijft het maximale aantal aanwezigen beperkt tot 25. Leden en geïnteresseerden die lid willen worden, dienen zich aan te melden. Dat kan tot uiterlijk 13 september met e-mail aan bomenbelang@gmail.com (onder vermelding van naam en telefoonnummer) of telefonisch 0575-470530. Wijngoed Kranenburg is te vinden aan de Kostedeweg 2 in Kranenburg.