Wim en Gea Wissels gaan samen exposeren in Theetuin Vierakker. Foto: G. Wissels
Wim en Gea Wissels gaan samen exposeren in Theetuin Vierakker. Foto: G. Wissels

Vader en dochter exposeren in de Theetuin Vierakker

VIERAKKER - ‘Nostalgie en Realistische Magie’ is de titel van een dubbelexpositie van 10 september tot 24 oktober in Theetuin Vierakker aan de IJsselweg 13 in Vierakker. Te zien zijn schilderijen van Wim Wissels (78) en zijn dochter Gea (52).

Beiden schilderen al van jongs af aan en zijn echte natuurliefhebbers. Tot zijn pensioen bepaalde Wim mede het aangezicht van het groen in de gemeente Rheden, terwijl dochter Gea werkt als adviseur milieu/bodem. Ook bij het schilderen is de natuur een inspiratiebron. Gea: “We hebben elk onze eigen stijl. Mijn vader schildert graag met acryl. Nostalgische taferelen als paarden voor een ploeg, klompen op een tafeltje. Zijn werk in pastel is meer gedetailleerd en subtieler.”

“Gea durft meer”, aldus Wim. “Ze benadert een onderwerp nét even anders op een andere manier. Haar schilderijen in olie/acryl zijn realistisch, met een vlotte toets en afwijkende kleuren. Zelf noemt ze haar stijl ‘realistische magie’.”

Vierakker is bekend terrein voor vader en dochter. Het ligt op de route naar familie in Vorden, waar Wim is opgegroeid. Oudere voetballiefhebbers kennen hem misschien nog van het eerste van Vorden, waar hij doelman was. In Dieren organiseerde Gea al diverse keren een kunstroute. Dat ze nu samen met haar vader in Vierakker mag exposeren, vindt ze superleuk.

De theetuin ligt op fietsafstand van Zutphen en Dieren, voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid. Openingstijden in september en oktober: bij goed weer op donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Bij twijfel even bellen even 06 - 11250614. De toegang is gratis.


theetuinvierakker.nl