Een herinneringsdoos van Martine van Zwieten. Foto: PR
Een herinneringsdoos van Martine van Zwieten. Foto: PR

Martine van Zwieten exposeert in Kapel Bronkhorst

Speciale dozen van chamotteklei en schilderijen

BRONKHORST - Martine van Zwieten exposeert van zaterdag 5 september tot en met vrijdag 11 september in Kapel Bronkhorst. De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur en Martine is zelf aanwezig.

Martine van Zwieten staat bekend om de veelkleurige bolschalen. In deze expositie staan vooral herinneringsdozen centraal. "Ik heb mij helemaal uit kunnen leven op vorm, kleur, glazuren en transfers. Het resultaat bestaat uit veelal kleine dozen waar dierbare herinneringen in kunnen worden bewaard, zoals, brieven, kaarten, foto’s, tekeningen enzovoort."

Omdat de dozen niet groot zijn zal de inhoud van toekomstige eigenaars waarschijnlijk heel speciaal en bijzonder zijn. "Ik heb ze gemaakt van witte fijne chamotteklei. Soms kerf ik figuren in de doos of gebruik ik stempels."

De dozen worden gebakken in de kleioven op 1060 graden, zo legt Van Zwieten uit. Daarna worden ze afgewerkt met diverse glazuren, transfers, olieverven of een vrije techniek. "Het is altijd weer spannend hoe de werkstukken uit de oven komen."

Behalve herinneringsdozen kunnen de bezoekers ook enkele schilderijen van haar hand bekijken. "Behalve zeer abstract werk, heb ik ook een aantal naturalistische werkjes geschilderd met olieverf, waar ik veel plezier aan heb beleefd. Deze hangen eveneens in de kapel."


martinevanzwieten.nl

Een herinneringsdoos van Martine van Zwieten. Foto: PR