De band High Voltage speelt op Hessenbadpop. Foto: Anouk Bergsma
De band High Voltage speelt op Hessenbadpop. Foto: Anouk Bergsma

50ste verjaardag Hessenbad
gevierd met Hessenbadpop

HOOG-KEPPEL - Op 29 augustus vond een bijna uitverkocht Hessenbadpop plaats bij het Hessenbad in Hoog-Keppel. Een avond die ook georganiseerd werd in het kader van het 50-jarig jubileum van het Hessenbad.

Half augustus kwam de vergunning rond en in een tijd van twee weken werd het programma in elkaar gezet. De leden van het Hessenbad en genodigden konden deze avond luiteren naar een viertal bands.

De Dremptse jeugdband High Voltage: een band die afgelopen jaar is ontstaan tijdens een open podium op basisschool de Klimtoren. Awesome uit Ulft: een band bestaande uit zes leden die elkaar hebben ontmoet op de muziekschool. Surfing Crows uit Hummelo, begonnen als gelegenheidsband, maar inmiddels treden zij vaker op. Een band die stevige muziek speelt.
Snow Coats een Indiƫband uit Doetinchem. Na het uitbrengen van hun debuutalbum tourde de band door Europa en won Snow Coats een award voor 'Beste album van 2018'. In juni 2020 kwam Snow Coats met hun nieuwe single Pool Girl en werd bekend gemaakt dat Snow Coats een platencontract heeft getekend bij het Engelse recordlabel Alcopop! Records.

Tussen de af- en opbouw van de verschillende bands werd er muziek verzorgd door Joep Achterkamp en gelegenheidsduo Iva Bakker en Paul Kemper.

Uiteraard dienden de aanwezigen rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Hier werd het publiek op een creatieve manier op gewezen. Naast het markeren van zitplaatsen, stippen op het veld die drie meter van elkaar lagen, liepen er dames rond met een hoepelrok van 1,5 meter breed. Indien nodig wezen zij het publiek op het houden van de afstand en hebben zij het publiek de coronadans aangeleerd. Kortom een zeer gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

De avond kwam mede tot stand met de hulp van vele mensen uit de omgeving van Hummelo en Keppel die het Hessenbad een warm hard toedragen. Zij hebben materialen beschikbaar gesteld of op een andere manier geholpen. De organisatie wil hen op deze manier nogmaals bedanken voor hun bijdrage op welke manier dan ook voor deze avond.

De dames in hoepelrokken zorgen voor handhaving van de 1,5 meter. Foto: Toon Kort