Harmonie Prinses Juliana start de repetities coronaproef op. Foto: PR
Harmonie Prinses Juliana start de repetities coronaproef op. Foto: PR

Harmonie Prinses Juliana start muzikaal seizoen weer op

Zonder open repetitie; geen ruimte voor bezoekers

ZELHEM - Met ingang van 31 augustus pakt Harmonie Prinses Juliana uit Zelhem de draad weer op. Door de coronacrisis konden ze pas sinds juni weer van start gaan. De zomerstop is nu achter de rug en de muzieklessen en repetities worden weer opgepakt. Uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Dit maakt ook dat de jaarlijkse open repetitie geen doorgang kan vinden. Een moeilijk besluit, maar wel het veiligste besluit. De open repetitie werd jaarlijks gehouden in Theatherzaal De Brink. Men mocht bij het favoriete instrument gaan zitten, een stukje proberen te spelen op alle beschikbare instrumenten en als je echt lef had, mocht je zelfs voor het orkest gaan staan. Helaas is de harmonie genoodzaakt deze open repetitie af te blazen omdat er gewoonweg geen ruimte is voor bezoekers. Tijdens de repetities zit iedere muzikant zo'n twee meter rondom uit elkaar, wat er voor zorgt dat ze alleen met het harmonieorkest al de gehele ruimte nodig hebben.

Wie eraan denkt, jong of oud, om toch wel graag die hobby te beoefenen, kan een afspraak maken via info@prinsesjuliana.nl. Uiteraard zijn oud-leden ook van harte welkom om de hobby weer op te pakken.

Harmonie Prinses Juliana start de repetities coronaproef op. Foto: PR