Kirsten Lucie tijdens een opname van Gratis Online Tekenles Tijdens de Corona Crisis. Foto: Kirsten Lucie
Kirsten Lucie tijdens een opname van Gratis Online Tekenles Tijdens de Corona Crisis. Foto: Kirsten Lucie

Cultuur snuiven in Achterhoek tijdens Landelijke Atelierdagen

Open huis Annie Griep en debuut Kirsten Lucie

BRONCKHORST - De landelijke Open Atelier Dagen vinden plaats op 5 en 6 september. Tijdens het landelijke evenement er is onder meer een open huis bij Doetinchemse kunstenares Annie Griep en is de debuut expositie van kunstenares Kirsten Lucie, bij Cultuur Boerderij Groot Zande.

'Kom cultuur snuiven in de Achterhoek, tijdens de Landelijke Atelierdagen', zo luidt de oproep van de organisatie. Bezoekers kunnen zich laten verrassen, verwonderen en vervoeren door volle, kleurrijke schilderijen en tekeningen van Annie Griep en Kirsten Lucie en cursisten van de gratis online tekencursus tijdens de coronacrisis en de cursisten Portrettekenen #bykirstenlucie.

Op 5 en 6 september zijn de beide atelierlocaties van 11.00 tot 16.00 uur geopend. De ene is aan Melisseveld 1 in Doetinchem bij Annie Griep. Daar vindt de bezoeker haar prachtige kleurrijke en inspirerende schilderijen: 'Ik neem je mee naar een ongeziene realiteit vol beweging...'

De andere locatie is Kunst & Cultuur Boerderij Groot Zande, aan Rijksweg 122 in Langerak / Hummelo bij Kirsten Lucie. 'Verwonder je en verdwaal in de grootse kleuren van kleine momenten, zo nodigt de kunstenares uit. Zij maakt haar expositiedebuut #byKirstenLucie.
Dat betekent een open atelier op een fijne plek omarmd door groen. Beleef het expositiedebuut van de prikkelende teken- en schilderwerken #bykirstenlucie bij Cultuur Boerderij Groot Zande.

Er zijn bijzondere portretten te zien, het debuut door de cursisten van Schilderkunstvoorjou.
En intrigerende tekeningen en schilderijen van cursisten van de 'Gratis online tekenles tijdens de coronacrisis', waar de kijker de emotie voelt achter de kunstwerken uit deze spannende periode.

Neem een kijkje ‘Achter de schermen' bij het filmen van de gratis online tekenlessen tijdens de coronacrisis, bekend via onder andere de nieuwsuitzending bij Omroep Gelderland, Optimaal FM en Wendy van Dijk’s Hart in Aktie.

Bij goed weer kunnen kinderen er ter plekke meedoen aan levensgroot schilderij (ook voor kinderen).
De koffie staat klaar. Entreeprijs is een vrije gift.

Vanaf 7 september geven Annie en Kirsten schilderles op de maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur op de Cultuur Boerderij in Groot Zande en op de dinsdagavond vanaf 19.30 tot 21.30 uur in Doetinchem, wijk: de Huet/Dichteren.


www.facebook.com/groups/Gratisonline tekenlestijdens decoronacrisis/

www.facebook.com/schilderkunstvoorjou/

kunstannegie.nl

schilderkunstvoorjou.wordpress.com