Hessentour rijdt mee met Tour de France

DREMPT - Op zaterdag 29 augustus start in de Franse stad Nice dan eindelijk de Tour de France. En in Drempt begint dan tegelijkertijd de Hessentour. Met al bijna dertig jaar een peloton van wielerliefhebbers, die thuis op de bank hun kennis omzetten in een voorspelling over klassementen en truidragers.

In de Dremptse Tourtoto is weer volop kans op de vele prijzen. Ook dit jaar is er de spelregel dat er vijf reserverenners mogen invallen in het spel voor vijf uitvallers. Daardoor gaat het klassement nog wel eens op de kop en dat maakt de Hessentour vaak net zo spannend als de echte Tour, die vanwege corona twee maanden later dan gewoonlijk verreden wordt.
Na het succes van vorig jaar met een recordaantal deelnemers uit de regio en het weer goed vooraan meerijden van Nederlandse renners is de belangstelling weer flink toegenomen. Dit jaar gaat Dumoulin misschien wel de Tour winnen maar wie van de Tourtoto-deelnemers durft dat al te voorspellen.
De deelnemers aan de Hessentour moeten hun wielerploeg uiterlijk zaterdag 29 augustus om 15 uur hebben doorgegeven bij de tourcommissieleden, die op de website vermeld staan. Alle renners die aan de Tour deelnemen zijn te vinden in kranten of op allerlei wielerwebsites. Een deelnameformulier kost 5 euro. Aan het eind van de Hessentour zijn er prijzen voor de etappewinnaars en de top-tien van het algemeen klassement. De stand van deze toto word dagelijks bijgehouden.
Informatie over deelname, verkrijgen en inleveren van een inschrijfformulier is te vinden op onderstaande website.


https://hessentour.jouwweb.nl