Wijkagent Wouter Pol start met een wekelijks spreekuur in de Oranjehof in Zelhem. Foto: PR
Wijkagent Wouter Pol start met een wekelijks spreekuur in de Oranjehof in Zelhem. Foto: PR

Wijkagent Wouter Pol start spreekuur

‘Ik mis de verbinding’

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM/HALLE – Wijkagent Wouter Pol start met een wekelijks spreekuur in de Oranjehof bij Stichting Welzijn Zelhem aan de Prinses Beatrixstraat 41 te Zelhem. “Dit is hetzelfde kantoor waar het Sociaal Team van de gemeente Bronckhorst is gevestigd”, vertelt hij. “Ik ben daar vanaf woensdag 26 augustus elke week te spreken van 10.00 tot 12.00 uur.”

Vroeger was er een politiebureau in Zelhem, weet Wouter Pol. “Door de reorganisatie werden alle kleinere politiebureaus afgestoten en samengevoegd tot basisteam Achterhoek-West waarvan het hoofdbureau in Doetinchem is gevestigd. Die regio is onderverdeeld in clusters en onder het cluster Bronckhorst zijn vijf wijkagenten werkzaam; in Hengelo, Steenderen, Vorden, Hummelo en Zelhem/Halle.”

Wouter Pol werkt intussen alweer twee jaar in Zelhem/Halle. “Ik heb de wijk leren kennen en heb wel gemerkt waar de behoefte ligt, maar ik mis de verbinding. Ik ben er, ik surveilleer er, maar wordt geleefd door de waan van de dag, zeg maar. Ik wil verbinding zoeken met de inwoners van het dorp. Door de automatisering en digitalisering kunnen veel bewoners zich gemakkelijk bij mij melden, al heeft een deel van de oudere generatie er toch wat moeite mee. Nu kun je bij me binnenlopen.”

Eigenlijk had hij eerder op een kantoortje spreekuren willen houden, maar door corona duurde het even. Hij is blij dat hij gastvrij is ontvangen in de Oranjehof in het kantoor van het Sociaal Team, die er vanaf 13.00 uur weer kantoor houdt. “We hebben korte lijntjes, we overleggen regelmatig met elkaar bijvoorbeeld voor incidenten met een sociale vraag. Nu ga ik actief het contact zoeken met de mensen van Zelhem en ook Halle.”

Wijkagent Zelhem/Halle Wouter Pol is telefonisch en via mail bereikbaar en vanaf 26 augustus in de Oranjehof in Zelhem.


0900 - 8844

wouter.pol@politie.nl