Een rolstoelbus zoals ze voor de ouderen van de dagbesteding van De Gouden Leeuw ook graag willen. Foto: PR
Een rolstoelbus zoals ze voor de ouderen van de dagbesteding van De Gouden Leeuw ook graag willen. Foto: PR

Spaar mee voor rolstoelbus voor ouderen

ZELHEM/LAAG-KEPPEL – Voor de dagbestedingen van De Gouden Leeuw, in Zelhem, Hoog- en Laag-Keppel is de wens om een zorgbus te realiseren, een initiatief voor de ouderen in deze regio.

Zeker in deze coronatijd zijn ouderen eenzamer dan ooit. Om daar verandering in brengen is het Project Zorgbus De Gouden Leeuw in het leven geroepen met als doel om een zorgbus bij elkaar te krijgen, met particuliere giften en bedrijfssponsoring.

Deze rolstoelbus kan dan dagelijks ouderen die nog thuis wonen (en daar vaak heel eenzaam zijn en niet zelfstandig de deur uit kunnen) ophalen om naar een dagbesteding te brengen. Dit project zet zich in voor de dagbestedingen van De Gouden Leeuw in Zelhem, Hoog- en Laag-Keppel.
De Jumbo in Zelhem ondersteunt het initiatief al met de statiegeldactie en een spaarzegelboekjes actie. Klanten kunnen hun statiegeld of spaarzegeltjes schenken om eenzame ouderen weer gezellige dagen te bezorgen. Hoe positief is het als dat straks lukt met een heuse rolstoelbus.

Het doel is half bereikt, maar er is nog meer hulp nodig. Ook giften en donaties zijn welkom. Daarnaast wordt naar bedrijfssponsoring gezocht.
Meer informatie staat op de projectpagina bij Stichting Mobiliteit Voor Iedereen (MVI).


www.stichtingmvi.nl, tabblad Vervoersprojecten: De Gouden Leeuw