Het nieuwe pand van het TIP aan de Markt in Zelhem. Foto: Annabel van den Berg
Het nieuwe pand van het TIP aan de Markt in Zelhem. Foto: Annabel van den Berg

Vrijwilligers: 'We zitten nu op een fantastisch punt'

Vervolg van de voorpagina
Door Annabel van den Berg

ZELHEM - Bij het Toeristisch Informatiepunt kunnen mensen informatie krijgen over uitjes in en rondom Zelhem. Er wordt dan eerst gevraagd naar de belangstelling van mensen en aan de hand daarvan raden de vrijwilligers de gasten leuke activiteiten aan, zoals fiets- en wandeltochten. “Op internet is veel informatie te vinden, maar mensen komen toch bij ons binnen voor de beleving. Persoonlijk contact is belangrijk en dat kan niet vervangen worden door het internet”, vertelt Caroline Wesselink, een van de vrijwilligers. Van allerlei soorten mensen komen om informatie vragen en het TIP heeft leuke activiteiten voor jong en oud.

Het TIP hoopt deze zomer veel toeristen te mogen ontvangen. “Door de beperkingen rond het coronavirus gaan een hoop mensen op vakantie in eigen land. We hopen dat een heleboel van hen naar de Achterhoek zullen komen.” Vaak zien de vrijwilligers mensen binnen komen die vroeger in Zelhem hebben gewoond of er op vakantie zijn geweest met hun ouders toen ze jong waren. Die mensen vinden het leuk om hier terug te keren en komen naar het Toeristisch Informatiepunt toe om te zien wat ze kunnen beleven. Maar ook mensen uit het dorp zelf komen kijken naar de mogelijkheden. Ouders met jonge kinderen zoeken activiteiten in de omgeving die ze met hun kroost kunnen ondernemen."

De vrijwilligers zijn erg blij met de nieuwe locatie. Eerst zaten ze bij het Leerhuys naast de Lambertikerk in. “We zijn wel dankbaar voor de gastvrijheid die we vanuit de kerk hebben gehad. We zaten daar prima, maar toen we deze locatie kregen aangeboden hoefden we er niet lang over nadenken. We zitten nu op een fantastisch punt.”

Veel voorbijgangers zijn al enthousiast over het TIP en kunnen niet wachten tot het opengaat. Zodra het open is kunnen mensen gewoon naar binnen lopen. De richtlijnen van het RIVM geven wel aan dat er niet meer dan twee mensen tegelijk naar binnen mogen, maar er is genoeg ruimte voor mensen om te wachten. “De veiligheid van de gasten en de vrijwilligers houden we goed in het oog.”

Ergens deze week zal het informatiepunt opengaan voor bezoekers. De precieze openingstijden zijn nog niet bekend, maar verwacht wordt dat bezoekers er van maandag tot en met zaterdag kunnen binnenlopen, tussen pakweg 10.00 en 15.00 uur. Het TIP is te vinden op de Markt 25, links naast de Smoks.