Ondertekening akte van oprichting ZZC '20. Foto: clubfotograaf ZZC '20
Ondertekening akte van oprichting ZZC '20. Foto: clubfotograaf ZZC '20

Fusie compleet ZZC’20 officieel van start

VV Zelhem en ZSV Zelos gefuseerd

ZELHEM - Op vrijdag 19 juni is de Zelhemse voetbalvereniging ZZC’20 officieel opgericht. Met de ondertekening van de documenten bij notaris Blankestijn is de fusieclub daarmee een feit. Op dezelfde dag zijn de verenigingen vv Zelhem en zsv Zelos opgegaan in één grote voetbalclub in Zelhem: ZZC’20.

Het plaatsen van de handtekeningen bij de notaris was het formele startmoment. “Na jaren van intensieve samenwerking en voorbereiding is het mooi dat ZZC’20 nu officieel een vereniging is”, aldus Geert Somer en Gerbert Tiecken, tot vandaag de voorzitters van vv Zelhem. “We hebben steeds tot doel gehad om het voetbal in Zelhem het beste toekomstperspectief te geven. Een intensieve samenwerking tussen de clubs was hierbij essentieel. Met de fusie hebben we dat nu heel goed verankerd.”

Door de fusie is een club ontstaan met zo’n 1.000 leden. Hiervan spelen er ongeveer 700 in wedstrijdverband in één van de vijftig teams. Wouter Luimes, tot deze vrijdag voorzitter van zsv Zelos: “Tijdens het gehele fusietraject was er een enorme ambitie om de samenwerking tot een succes te maken. Het samengaan van de jeugd in het afgelopen seizoen was daar al een prachtig voorbeeld van. De vele vrijwilligers van de clubs hebben dit mogelijk gemaakt. Juist door hen zien we de toekomst van ZZC’20 met heel veel vertrouwen tegemoet!”

Momenteel vindt een grote transformatie plaats van de beide accommodaties. Hierbij gaan de nieuwe clubkleuren van ZZC’20 de oude kleuren vervangen. De ZZC’20-vlag zal heel binnenkort op zowel de Pol als de Pluimerskamp in top hangen. Na de vakantie is alles gereed om er een prachtig eerste seizoen van te maken.