De geportretteerden bij hun portret (v.l.n.r.): Dineke Derksen, Mien Boumeester (overleden 19 februari 2020), Dirk Huntelaar, Ursula Dijkstra, Cobi Bal en Henny Dokter. Foto: Gerard van Baars/bewerking Hester Vethaak
De geportretteerden bij hun portret (v.l.n.r.): Dineke Derksen, Mien Boumeester (overleden 19 februari 2020), Dirk Huntelaar, Ursula Dijkstra, Cobi Bal en Henny Dokter. Foto: Gerard van Baars/bewerking Hester Vethaak

Hessenbad Hoog-Keppel eert zijn vrijwilligers

HOOG-KEPPEL - De feestelijkheden ter ere van het 50-jarig jubileum van het Hessenbad in Hoog-Keppel gingen niet door. De omstandigheden waarom zijn helaas al te bekend. Eén van de onderdelen van de feestelijkheden was de onthulling van een kunstproductie. Portretten van vrijwilligers van het eerste uur die nog steeds betrokken zijn. De zes portretten, 6 meter breed en 1,5 meter hoog, werden op 25 mei geplaatst. De geportretteerden en hun familie kwamen ze in etappes als eersten bekijken.

De geportretteerden
Mien Boumeester was veertig jaar lang badjuffrouw en spil van zwemvereniging de Waterlanders (DWL) en erelid van deze vereniging. Ze overleed 19 februari jongstleden. Haar nabestaanden kwamen als eersten de portretten bekijken. Vorig jaar kwam Mien nog regelmatig baantjes trekken en ze hield zelfs af en toe toezicht bij de waterspeelplaats voor de kleintjes.

Henny Dokter was ruim 25 jaar voorzitter van DWL. Vorig jaar regelde hij nog vele vrijwilligers voor toezicht, kassa, kiosk, groen en schoonmaak.
Dirk Huntelaar was gemeentesecretaris in 1968. Hij beijverde zich om het gemeentebestuur er van te doordringen hoe belangrijk een zwembad was voor de bewoners. Hij hielp ook actief mee om fondsen te werven.
Dineke Derksen is al vijftig jaar vrijwilligster van het bad. Ze zit achter de kassa en bakt koekjes voor de andere vrijwilligers als die komen klussen.
Cobi Bal en Ursula Dijkstra waren actief voor DWL. Ze volgden een referee-opleiding en gaven leiding aan vele wedstrijden op het bad. Ze organiseerden mede de zomerkampen voor DWL. Van de deelnemers hoor je nog vaak hoe leuk die kampen waren.

Symbool
De portretten staan symbool voor alle vrijwilligers die zich inzetten en hebben ingezet voor het Hessenbad. Zonder hen was het bad allang ten onder gegaan. Vrijwilligers hopen dat het bad binnenkort weer min of meer normaal open mag. De hele zwembadaccommodatie, waaronder de ligweide, ligt er dankzij hen prachtig bij.
Verenigingen uit de buurt, de Sperwer en Focus, maken al gebruik van de ligweide. Iedere morgen worden er baantjes getrokken op ruim 1,5 meter afstand door leden. Drie avonden in de week komt zwemvereniging Nieuwe Doetinchemse Dolfijn (NDD) uit Doetinchem trainen. Hopelijk kan in 2070 het honderdjarig jubileum worden gevierd.

Met dank aan
Het maken en plaatsen van de portretten is belangeloos mogelijk gemaakt door: Gerard van Baars (fotografie), Hester Vethaak (fotografie en montage), Sandra Derksen (vormgeving), Eugène Mulling (frame foto’s) en Mark Broeder (drukken en plaatsen). Zij komen allen uit Hoog-Keppel en omgeving.