Fietshuis Jansen wordt vanaf 1 juli het eerste servicepunt van AccuZorg. Eigenaar René Jansen (r) van de gelijknamige rijwielhandel en Ruud van Haren (l) van AccuZorg, hier op een archieffoto, zijn blij met de samenwerking. Foto: Ceciel Bremer
Fietshuis Jansen wordt vanaf 1 juli het eerste servicepunt van AccuZorg. Eigenaar René Jansen (r) van de gelijknamige rijwielhandel en Ruud van Haren (l) van AccuZorg, hier op een archieffoto, zijn blij met de samenwerking. Foto: Ceciel Bremer

Fietsaccu kapot? Fietshuis Jansen helpt!

ZELHEM – René Jansen van Fietshuis Jansen vindt service heel belangrijk in zijn werk. “Maar met een kapotte fietsaccu kon ik klanten zelf niet verder helpen.” Inmiddels heeft hij ook daarvoor de oplossing. Vanaf 1 juli is Fietshuis Jansen namelijk het eerste servicepunt van AccuZorg.

Door Ceciel Bremer

“Een paar jaar geleden kwam er voor het eerst een klant bij me met een kapotte accu van zijn elektrische fiets. Kun je daar wat aan doen, vroeg de klant. Ik had ooit al wel eens gehoord dat er een bedrijf in Giesbeek was dat fietsaccu’s repareerde en ik nam contact op met eigenaar Ruud van Haren. Hij repareerde de accu binnen een week. Mijn klant was er super blij mee”, vertelt René Jansen, eigenaar van Fietshuis Jansen aan de Zelhemse Stationsstraat.

Een tweede leven
Het contact tussen René Jansen en Ruud van Haren bleef in stand en af en toe leverde René meer fietsaccu’s ter reparatie aan bij Ruud. Toen Ruud begin dit jaar de start van zijn nieuwe bedrijf AccuZorg in Doesburg aankondigde bij René was het idee voor een servicepunt snel geboren. Ruud: “Gemiddeld wordt de accu van een nieuwe elektrische fiets na zo’n zes à zeven jaar slechter. Een nieuwe accu kost al gauw zo’n 600 à 700 euro. Met AccuZorg proberen we elektrische fietsen een tweede leven te geven zodat je weer een paar jaar vooruit kan. Dat doen we met ons bedrijf voor de regio Doesburg maar deze service willen we meer mensen bieden. Daarom kun je je kapotte fietsaccu vanaf 1 juli ook bij Fietshuis Jansen in Zelhem brengen.”

Goedkoper dan een nieuwe
Naast de reparatie van kapotte accu’s bouwt Ruud zelf ook nieuwe accu’s, vertelt René: “Als een klant een nieuwe fiets of step koopt en graag direct een goede accu erin wil, dan kan dat. Elke fiets en elke step heeft een andere software dus het is echt maatwerk. Bij een kapotte accu, bekijken we samen met de klant of het technologisch mogelijk is om de accu te repareren en of de fiets of step het waard is. Als dat lukt, betaal je zo’n 300 euro, een stuk goedkoper dan een nieuwe accu, en je krijgt ook nog eens een jaar garantie op de batterijen.”

Veiligheid boven alles
Service bieden vinden beide heren belangrijk. Maar daarnaast speelt veiligheid ook een belangrijke rol bij fietsaccu’s, vertelt Ruud. “Mensen fietsen vaak tot het allerlaatste moment door met een slechte accu. Als je merkt dat de accu slechter wordt, kun je er beter meteen naar laten kijken. Dat scheelt je enorm in de kosten. Ik zie soms accu’s waarbij de behuizing helemaal is uitgezet of accu’s die zelfs geëxplodeerd zijn. Al mijn kennis over fietsaccu’s geef ik door aan René die op zijn beurt alle tips weer kan doorgeven aan de klant. Dat hoort ook bij de service die we willen bieden.”


www.fietshuis-jansen.nl