‘Steeds minder mensen hechten aan bezit en zoeken naar een duurzame oplossing’

Vervolg van voorpagina
Door Ceciel Bremer

LAAG-KEPPEL/ZUTPHEN - De vestigingen van Kunst of Art in Laag-Keppel en Zutphen waren dit voorjaar noodgedwongen drie weken gesloten. Dat was lang genoeg, moeten sommige klanten gedacht hebben, want eigenaren Rick en Mike Hulshof en hun partners Rianka en Petra ontvingen daarna meerdere verzoeken om een kunstwerk uit te zoeken of te wisselen. “We merken dat mensen nu ze meer thuis zijn, nog meer de behoefte hebben om een fijne sfeer in huis te creëren. En ineens hadden ze tijd om in alle rust ons aanbod online te bekijken. Dus na drie weken zijn we, met inachtneming van de richtlijnen, weer open gegaan”, vertelt Rick.

Kunst delen
Vanuit twee locaties, het recent gerestaureerde monumentale kerkje in Laag-Keppel en een galerie in Zutphen, vervult het familiebedrijf de wensen van kunstliefhebbers uit de Achterhoek en ver daarbuiten. Het bedrijf biedt een uitgebreide collectie moderne kunstwerken die aan zowel particulieren als bedrijven wordt uitgeleend. “Kunst delen is steeds meer in opkomst. Steeds minder mensen hechten aan bezit en zoeken naar een duurzame oplossing”, ondervindt Mike in de praktijk.
“Bovendien geeft het huren van kunst je veel flexibiliteit, je zit er niet meteen aan vast. Al voor een klein bedrag per maand huur je een kunstwerk dat past bij je woon- of werkomgeving.”

Kunstadvies op locatie
De keuze is reuze bij Rick en Mike, zoons van kunstenaar Henk Hulshof, en dat levert wel eens keuzestress op. Rick: “Veel mensen vinden het best lastig een keuze te maken. Kunst is iets persoonlijks. Het is dus belangrijk dat je iets kiest wat je zelf mooi vindt. Het moet je inspireren en niet gaan vervelen. Wij kunnen daarin natuurlijk adviseren. Als mensen onze galerie bezoeken, vragen we ze een foto mee te nemen van de plek waar het kunstwerk komt te hangen of wordt neergezet. Dan denken we met ze mee. Dat doen we ook op locatie. We nemen dan een aantal kunstwerken mee en komen bij de mensen thuis of op kantoor. Dat is prettig omdat je dan direct ziet hoe het kunstwerk in de ruimte staat.”

Depotopruiming
Welke stijl je ook kiest en wat je smaak ook is, één ding staat volgens Rick en Mike vast: “Elk interieur verdient kunst. Juist nu voor veel mensen woongenot een hele belangrijke rol speelt, is een kunstwerk bij uitstek geschikt om je huis te verfraaien.” Maandelijks wijzigt de collectie. Werken worden gewisseld bij klanten en nieuwe werken van kunstenaars worden toegevoegd aan de collectie. Begin deze maand hield Kunst of Art haar jaarlijkse depotopruiming. Het enthousiasme van kunstliefhebbers was groot, concludeert Mike: “Buiten stond een rij met mensen die graag naar binnen wilden. Daar zijn we blij mee. Kunst leeft.”

Meer informatie? Neem telefonisch contact op via 06- 304 029 38 of bezoek de galerie/kunstuitleen aan de Hummeloseweg 4 in Laag-Keppel, of Nieuwstad 57-61 in Zutphen.


www.kunstofart.nl