Een ‘tasje met inhoud’ van Zonnebloemvrijwilligers aan deelnemers. Foto: PR
Een ‘tasje met inhoud’ van Zonnebloemvrijwilligers aan deelnemers. Foto: PR

Zonnebloemactiviteiten in coronatijd

ZELHEM/HALLE – De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit, gezellige activiteiten en aangepaste vakanties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

De vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Zelhem/Halle gingen in coronatijd op pad om de deelnemers een ‘tasje met inhoud’ te bezorgen. Een boekje, een tijdschrift, fruit en een plak chocolade. Hiermee voelden de deelnemers zich blij verrast; het was tevens een moment van contact en aandacht. Een moment van betekenis voor de deelnemers. De vrijwilligers hopen dat in de loop van het jaar toch nog enkele geplande activiteiten kunnen doorgaan.

Zonnebloemloterij 2020
Elk jaar verkopen de Zonnebloemvrijwilligers loten. Dat gaat dit jaar anders dan het huis-aan-huis verkopen. Wie loten wil bestellen, neemt contact op met Joop Groot Roessink via e-mailadres jgrootroessink@hotmail.com en hij zal dan voor loten zorgen.
Met de inkomsten uit de verloting worden in de toekomst mooie en gezellige uitjes en andere activiteiten voor alle deelnemers georganiseerd. Daarom wordt de Zonnebloemloterij van harte aanbevolen. Er zijn uiteraard mooie prijzen mee te winnen. De trekking van de Zonnebloemloterij is op 12 oktober.

Vrijwilligers

hopen dat

dit jaar

nog enkele

geplande

activiteiten

kunnen

doorgaan


Bestuursfunctie vacant
Om activiteiten en bezoekwerk goed te organiseren en uit te voeren, zijn veel vrijwilligers nodig. De Zonnebloemafdeling is dus voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die een steentje willen bijdragen aan het zonnebloemwerk.
Het bestuur van de afdeling Zelhem/Halle bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, hoofd bezoekwerk en hoofd activiteiten. Deze laatste functie is vacant. Daarvoor wordt iemand gezocht die houdt van het voorbereiden en organiseren van activiteiten. Na overleg met de andere bestuursleden worden ze met hulp van vrijwilligers uitgevoerd. Hij/zij ontwikkelt het activiteitenaanbod van de afdeling op basis van wensen van deelnemers en bekijkt in dat kader in overleg met deelnemers en vrijwilligers aan welk type activiteiten behoefte is. Wie hier belangstelling voor heeft of gewoon wat meer informatie wil over de Zonnebloem kan altijd contact opnemen met Alie Jansen (hoofd bezoekwerk).



aliejansen48@gmail.com

0314-622915