Apotheker Wim van Veen kijkt uit naar de Benu uitstraling. Foto: Liesbeth Spaansen
Apotheker Wim van Veen kijkt uit naar de Benu uitstraling. Foto: Liesbeth Spaansen

Na verbouwing biedt Benu apotheek Zelhem meer privacy

ZELHEM – Al lange tijd is aan de Smidsstraat 20 in Zelhem een apotheek gevestigd, midden in het centrum. Wim van Veen is de apotheker. “De Zelhemse Apotheek behoorde eerst tot Thio Pharma en is op 1 november 2019 officieel overgedragen aan Benu Apotheken BV.” De Benu-huisstijl wordt de komende weken aangebracht en tegelijkertijd wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de automatisering en privacy te verbeteren.

Door Liesbeth Spaansen

“Benu wil de grootste worden en breidt het aantal eigendomsapotheken uit. Zij hebben er nu 365 in Nederland”, legt Wim van Veen de overname uit. “Door groot te zijn is er meer slagkracht om zorg te leveren en in de zorg de beste te zijn. In dat proces is ook deze apotheek overgenomen.

Uiteindelijk moet de uitstraling, de ‘look and feel’ aangepast worden. Tijdens de verbouwing zal een re-branding plaatsvinden en zal de huisstijl van Benu worden gerealiseerd.”
De aanpassingen die worden gedaan zijn er voornamelijk op gericht om de logistiek en de automatisering te optimaliseren, waardoor meer tijd kan worden vrijgemaakt om echte zorg te verlenen. “We krijgen een nieuwe spreekkamer om met patiënten te spreken over de effecten en bijwerkingen van nieuwe geneesmiddelen. Ook geven we extra aandacht bij een eerste uitleg bij suikerziekte en het leren omgaan met inhalatiemedicatie bij astma. Die gesprekken zijn niet voor andere oren bestemd maar alleen voor de patiënt. We vinden het heel belangrijk dat de privacy in acht kan worden genomen. We kunnen dit nu echt verbeteren en komen zo tegemoet aan de geluiden die we van onze cliënten hebben vernomen.”

Het

dienstluik zal

opnieuw

wat vaker

worden

ingezet


Er is een vergunning aangevraagd voor een uitgifteautomaat voor medicijnen die de mensen ook buiten de openingstijden kunnen bedienen. Zij hoeven dan niet binnen naar hun medicijnen te vragen, wat ook weer de privacy bevordert. Uiteraard blijft de apotheek voor iedereen toegankelijk, zowel voor geneesmiddelen op recept als voor onze aangepaste lijn in handverkoopartikelen.

“We zijn blij met de aanpassingen, al geeft de verbouwing wel wat overlast. Er zullen ongeveer drie weken lang werklieden over de vloer komen. Het zogenaamde dienstluik, bij de voordeur links, zal daarom opnieuw wat vaker worden ingezet“, laat hij weten. Dat luik werd ook ingezet in de eerste weken van de corona-crisis. De apotheek is altijd open gebleven, omdat het werk in de apotheek tot de vitale beroepen behoort. “We moeten even door de zure appel heen, maar we kijken uit naar het resultaat. We komen er beter uit.”