Overname zwembad De Brink

ZELHEM - Erik en Rene Weening hebben op vrijdag 8 mei NLG de Brink BV, beter bekend als Zwembad de Brink, overgenomen van NLG BV. Alle medewerkers van het Zelhemse zwembad blijven behouden.

Erik Weening, al vele jaren manager van zwembad de Brink, is trots op deze overname die hij samen met zijn broer Rene realiseert. “Ik ben al vele jaren met veel plezier en passie manager van het zwembad, dat sinds 2015 onder NLG valt. Door deze overname kunnen we nog meer onze eigen weg inslaan en met ons geweldige team mooie dingen gaan doen voor Zelhem en omstreken.”
Noël Teunissen, eigenaar van NLG: “Het is geweldig om te zien hoe de jarenlange betrokkenheid van Erik als manager zich nu vertaalt in deze overname, zelfs in deze corona-tijd gaat het team in Zelhem ervoor; vanaf nu dus onder de volledige leiding van de gebroeders Weening."
Zwembad de Brink bestaat al 28 jaar en biedt in haar baden naast recreatief/banen zwemmen ook aqualessen en zwemlessen aan. Tevens beschikt het zwembad over een peuterbassin, glijbaan en sauna’s. Bij de Brink werken in totaal negentien mensen. Het zwembad is sinds 2015 onderdeel van NLG, dat indertijd twintig zwem-, fitness- en wellness-vestigingen exploiteerde in Nederland. Deze vestigingen zijn, met uitzondering van enkele lokale, in 2017 verkocht aan de marktleider in Nederland, Optisport.
Zwembad de Brink ontvangt, sinds medio 2018, geen subsidie meer van de gemeente Bronckhorst.