De welpen beleefden een fijne eerste scoutingopkomst na de corona-stop. Foto: Liesbeth Spaansen
De welpen beleefden een fijne eerste scoutingopkomst na de corona-stop. Foto: Liesbeth Spaansen

Scouts genieten van de eerste opkomst

HUMMELO/KEPPEL – Na weken van digitale scouting, waarbij thuisopdrachten werden uitgevoerd en via filmpjes werden gedeeld, stonden vanaf 7 mei weer echte opkomsten op het programma van Scouting Sweder van Voorst in Hummelo. Donderdagavond mochten de explorers starten, zaterdag 9 mei kwamen de welpen en scouts weer bijeen.

Door de richtlijnen van het RIVM, Scouting Nederland en afspraken met de gemeente Bronckhorst bleef de binnenruimte gesloten. Alleen leiding kon binnen voor materiaal. Handen wassen kon die ochtend in de opslagruimte buiten. De explorers en scouts bleven buiten in de wei naast de scoutstal en hielden anderhalve meter afstand van elkaar en hun leiding. De welpen maakten gebruik van de kapschuur en hielden anderhalve meter afstand van hun leiding.
Scouts konden afstand houden door het spelen van kegelvoetbal en het elk voor zich pionieren van een driepoot.
Na de opening van de welpen was er voor een van hen een feestelijk moment: Arend werd geïnstalleerd. Zijn ouders moesten op afstand toekijken. Welpen kregen elk een opdracht om das, pet en insignes aan hem te overhandigen en geen handen schudden maar een stevige elleboog als welkom dit keer. Voor de welpen stonden twee tafels klaar met verfspullen. Zij konden aan de slag met het beschilderen van een mooie bloempot, vaas, emmer of tegel voor Moederdag. De werken gingen ingepakt mee naar huis.


www.scoutingsweder.nl

facebook.com/scoutingsweder