Eén klant tegelijk in Wereldwinkel Ruurlo

RUURLO - Vanaf deze week gaat de Ruurlose Wereldwinkel aan de Dorpsstraat weer gedeeltelijk open. Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en elke zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur mag er gewinkeld worden dankzij speciale hygiënemaatregelen. Maar in de kleine winkel mag maar één klant of huishouden tegelijk naar binnen.

Sinds 15 maart is de winkel dicht geweest, ter bescherming van klanten en vrijwilligers. In de periode tot nu heeft het bestuur maatregelen getroffen die de winkel klaarmaken voor de 1,5 meter samenleving. De toonbank is verbreed, er is een scherm geplaatst bij de kassa, er liggen wegwerphandschoenen, ontsmettingsmiddel en poetspapier klaar voor de klanten die om de beurt naar binnen mogen. Zo voldoet men ruimschoots aan de RIVM-richtlijnen. Een deel van de vrijwilligers is in staat om weer dienst te doen.
Het is net gelukt om de maatregelen rond te krijgen voor Moederdag. Want daarvoor heeft men van oudsher leuke cadeaus in alle prijsklassen beschikbaar.
De winkeliers zijn blij met de gedeeltelijke heropening. Ze hopen dat er weer leuk verkocht wordt, zodat er nieuwe bestellingen uit kunnen gaan naar de producenten uit de hele wereld. Ook die hebben zwaar te lijden onder de corona-pandemie. En in hun land is er doorgaans geen vangnet om de ergste schokken op te vangen.
De Wereldwinkel is gevestigd aan de Dorpsstraat 72.