Een Canadese esdoorn (een Maple Leaf of een Acer) wordt geplant als eerbetoon aan de Canadese troepen. Foto: PR
Een Canadese esdoorn (een Maple Leaf of een Acer) wordt geplant als eerbetoon aan de Canadese troepen. Foto: PR

Canadese esdoorn eerbetoon aan de Canadese troepen

Vervolg van de voorpagina

KEPPEL - Dinsdagmorgen 28 april is op de golfbaan een ruim 600 kilo zware Canadese esdoorn (een Maple Leaf of een Acer) geplant als eerbetoon aan de Canadese troepen die op 2 april 1945 de Duitse bezetters verjoegen.

Drie Canadese militairen verloren daarbij het leven. Zij worden met de bevrijdingsboom geëerd. Een van de leden, Paul Winterink uit Hoog Keppel, nam het initiatief voor de ‘Liberty Tree’. Hij zette dinsdagmorgen 28 april de boom samen met de greenkeepers Maarten Eskes en André Nusselder in de grond.
Later volgt nog het plaatsen van een plaquette en het plaatsen van een smeedijzeren hekwerk rond de boom. De plek bij hole 1 is zo gekozen, dat zowel de golfers als wandelaars uit het dorp die het pad bij hole 1 volgen, de boom kunnen zien.
Bij de bevrijding namen de Canadezen kasteel Enghuizen in en richtten het in als veldhospitaal. Kasteel Enghuizen is de bakermat van de Keppelse Golfclub. Hier speelden de leden in de eerste vijf jaar onder de naam Golfclub Enghuizen hun eerste wedstrijden.


www.keppelse.nl