Voluit leven: Online cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen

Voluit leven: Online cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen

REGIO - Op maandag 18 mei van 19.30-21.00 uur start de online cursus Voluit Leven voor familieleden/mantelzorgers van mensen met psychische problemen. Meestal denkt iemand bij de term mantelzorger niet direct aan zichzelf. Maar als iemand leeft met een persoon met een psychische aandoening, is die ook een mantelzorger! Dit kan veel van iemand vragen… vooral in deze lastige/vreemde corona tijd.

Door de huidige maatregelen is het niet mogelijk om groepsbijeenkomsten te plannen. Daarom wil GGNet Preventie mantelzorgers graag met een videogroepscursus ondersteunen en de mogelijkheid bieden om met lotgenoten in contact te komen.

In dit interactieve online aanbod gaan deelnemers aan de slag met inzicht en vaardigheden om overbelasting te voorkomen. Thema’s: omgaan met gevoelens, leven in het nu, acceptatie, mildheid en persoonlijke waarden en acties. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Via een app kunnen mantelzorgers deelnemen aan deze video groepscursus. Daarvoor is een laptop/computer nodig om mee te kunnen doen: een microfoon, speakers en een camera. Alle smartphones (mobiele telefoons met internet) hebben dit, net als tablets. Wie niet zo handig is met computers, hoeft zich geen zorgen te maken, indien gewenst kan GGNet Preventie hierbij ondersteunen.

De groepscursus bestaat uit zes bijeenkomsten en een individueel kennismakingsgesprek. Er wordt gewerkt met een cursusmap. Aanmelden kan bij GGNet Preventie, 088-9331180, per e-mail: preventie@ggnet.nl of www.ggnet.nl/preventie.